U trendu

O, da, WC šolja će zamirisati kao parfem: Napravite mirišljave loptice od 3 sastojka

WC šolja će divno mirisati

Napravite mirišljave loptice za wc šolju i uništite sve bakterije
Za pripremu mirišljavih bombica biće potrebna soda bikarbona, limuntus (limunska kiselina) i bilo koje eterično ulje. Najbolje bi bilo ulje nekog jačeg mirisa,i sa antibakterijskim dejstvom (lavanda, narandža, menta, limun itd).

Pribor: duboka činija, silikonska lopatica (može plastična ili drvena kašika), raspršivač i silikonski kalupi (nije obavezno).

Kako pripremiti: Na 1 jedinicu limuntusa potrebno je 2,5 jedinice sode bikarbone i 25-30 kapi eteričnog ulja.

U dubokoj činiji promešajte sodu i limuntus. U smesu dodajte eterično ulje i ponovo dobro promešajte. U smesu možete dodati i neku boju u prahu (prehrambenu), a možete ostaviti i bezbojne. U raspršivač naspite vodu, najbolje je koristiti prokuvanu hladnu vodu.

WC šolja će divno mirisati
Sada dolazi ključni momenat. Poprskati smesu iz raspršivača i promešati. Ne vlažiti previše, samo malo. Bolje potrošiti malo više vremena na pripremu, nego sve pokvariti, jer zbog veće količine vode, soda i limuntus će momentalno stupiti u reakciju, smesa „prokuva“ i od bombica neće biti ništa.

Potrebno je prskati i mešati smesu desetak puta. Ne treba da bude suviše mokra, tek malo navlažena.

U silikonske kalupe kašikom ili rukom (obavezna je rukavica) preručite pripremljenu smesu.

Na kraju ćete vrlo jednostavno vaditi iz njih bombice. Ako jače ispresujete smesu u kalupima, bombice će se duže vreme rastvarati u vodi, u suprotnom će se brže rastvarati. Nemojte prepuniti kalupe, napunite ih malo više od polovine, da bi smesa mogla još malo da raste.

Ostaviti bombice na sobnoj temperaturi da se osuše 3-4 sata, a zatim ih čuvajte ih u plastičnoj kutiji ili u staklenoj tegli.

Način korišćenja: Jednostavno, bacite šušteću bombicu u wc šolju. Za vreme „ključanja“, bombica osvežava i miriše.

Bombice možete poređati u kupatilu, veoma lepo mirišu (10-15 dana), a kada izgube svoj miris, samo ih ubacite u WC šolju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)