Obavezno je nabavite: Ova biljka oslobađa dugova, ali samo na ovom mestu u kući

Svi oduvek težimo tome da pronađemo izlaz iz neke trenutne, nezavidne situacije, nešto što će nas bar malo „pogurati“ u životu.

Zelene sobne biljke su ne samo ukrasni detalj u domu, već i neverovatni pokretači pozitivne energije. Njihova uloga u donošenju vitalnosti i čišćenju vazduha je dobro poznata, ali mnogi možda nisu svesni da prema verovanju feng šuija, ove biljke takođe privlače pozitivnu energiju i blagostanje.

Drvo života – juka

Juka, poznatija kao drvo života, je jedna od omiljenih biljaka u mnogim domovima. Međutim, malo je ljudi upoznato sa njenim feng šui značenjem, čak i ako je gaje u svojim domovima. Drvo života nosi nazive poput drvo mladosti, razvoja ili napredovanja, što ukazuje na njen energetski potencijal. U feng šuiju, ova biljka se posebno koristi za pročišćenje karme i privlačenje novca.

Prema feng šui stručnjacima, drvo života ima moć da pročisti lošu finansijsku karmu, oslobodi od dugova iz prošlosti i donese motivaciju i prosperitet na finansijskom planu. Ako želite da iskoristite najbolje od blagotvornog efekta ove biljke, preporučljivo je da je postavite u predsoblje ili hodnik, gde će čistiti energiju koja ulazi i izlazi iz doma, prenosi republika.rs.juka,

Ako tražite način da oslobodite svoje kupatilo ili WC od negativne energije, jednostavno rešenje može biti dekorisanje prostora biljkom poznatom kao drvo života ili juka. Ova biljka, čiji je latinski naziv Yucca, potiče iz centralne i severne Amerike, a poznata je i pod imenom „drvo života“ zbog svoje izdržljivosti i koristi koju je pružala Indijancima pre 2.000 godina.

Drvo života je biljka koja se odlikuje izuzetnom izdržljivošću i ne zahteva posebnu negu. Karakterišu je debele stabljike na čijim vrhovima se nalaze rozete sa veoma šiljastim listovima. Ova biljka može da preživi i u uslovima sa manje svetla, što je čini idealnom za prostorije poput kupatila ili WC-a gde nije uvek moguće obezbediti dovoljno sunčeve svetlosti.

Pored toga što je odličan ukrasni element za prostorije, drvo života ima i praktičnu vrednost. Indijanci su je koristili i kao hranu i kao lek, što ukazuje na njen značaj i višestranu primenu. Ova biljka može biti sjajan dodatak enterijeru, ali i koristan saveznik u očuvanju pozitivne energije u prostoru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.