U trendu

Obavezno sačuvajte rolne wc papira: Napraviće čudo u vašoj bašti na kom će vam svi zavideti

Ništa slađe od reciklaže, a naročito ako možete da „od ničega“ napravite „nešto lepo“. Reciklaža nas podstiče i inspiriše i sigurni smo da ćete i vi zasukati rukave kad vidite ovaj predlog.

Kejti Mekgin je velika ljubiteljka cveća, biljaka i bašte, ali se trudi da uštedi na svemu. Ne troši novac na skup rasad, već ga sama priprema uoči proleća, piše Lepa&Srećna.

Novac ne dalje ni na saksije, nego sačuva rolne od WC papira, jer predstavljaju odličan materijal koji se može razgraditi u zemlji.

Svaku rolnu zasecite na jednom kraju – napravite 4 reza u dužini od oko 2cm. Savijte tako dobijene trake, jednu preko druge – tako se dobija malo „dno“ koje od rolne pravi mini saksiju.

Pripremite rastresitu zemlju u koju ste dodali malo peska i napunite svaku rolnu do dve trećine. U svaku stavite po jedno ili dva semena – to mogu biti cinije, kosmos ili dragoljub, ali i povrće kao što je cvekla ili zelena salata. Zalivajte pažljivo, a kada izbiju izdanci, možete direktno da stavite rolne u zemlju.

To je idealno, jer nema rizika da oštetite rasad! Sa malo truda i vrlo malo troška, vaše će dvorište biti najlepše ovog proleća.

Pogledajte video i uverite se koliko je ovo jednostavno, a pročitajte i koja puzavica ima najlepši miris na svetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.