Objašnjenje koje je zgrozilo mnoge: Zašto jastuk na kojem spavamo požuti nakon nekog vremena?

Skoro svako ima svoje tajne trikove koji mu omogućavaju najbolji san, ali čini se da je žuti izbledeli jastuk ključan za mnoge muškarce, a to je izazvalo raspravu na internetu.

Fotografija žuto izbledelog jastuka postala je viralna kada ju je na Tviteru podelio korisnik Kem Tomson (@largemotorcycle).

„Devojka je ljuta na mene jer sam joj otkrio Žuti jastuk. Prijatelji, siguran sam da znate da je ovo čarobna stvar“, napisao je u opisu.

Dodao je u kasnijem tvitu: „Nije moja krivica što je jastuk žut i pruža mi najmirniji san.“

„Meni je to najudobniji jastuk i znak omiljenog predmeta“, rekao je Tomson za NBC News, ali od tada ga je „odložio u skladište“ jer ga je devojka zamolila da ga baci.

Tvit se brzo proširio, pregledan više od 4,5 miliona puta i dobio više od 63.000 lajkova, podstakavši raspravu u kojoj se pojavio očigledan jaz jer su muškarci posebno vezani za svoje žute jastuke iz detinjstva koji očigledno „pružaju najbolji san u životu“.

„Deo muškarca je koristiti isti jastuk od svoje desete godine i nikada ga ne prati“, napisao je neko. Dok je druga osoba rekla: „Moj život ide nizbrdo otkako sam svoj bacio kad sam imao 23 godine.“

„Odbacio sam svoje žute jastuke pre otprilike godinu dana i bukvalno se nisam dobro odmorio od tad“, dodao je neko drugi. Četvrta osoba je komentarisala: „Žene nikada neće razumeti mušku privrženost njihovom žutom jastuku.“

Žene nisu baš ljubiteljke žutih jastuka i to jasno stavljaju do znanja. Jedna dama je napisala: „Ako odete kod njega i vidite ovo, ostavite ga.“ „Uh, ovo je baš kao jastuk mog muža. On to zove ‘začinjavanje'“, rekla je druga ženska osoba. Neko drugi je dodao: „Zašto svi muškarci imaju žuti jastuk. Perite to“.

Zašto su žuti

Ipak, pravo pitanje je zašto jastuci uopšte požute? Sve je to zbog nakupljanja vlage kao što su znoj, pljuvačka, mokra kosa pa čak i proizvodi za negu kože, prema Sleep Foundationu.

Ali, žuti jastuk takođe može ometati vaš san zbog prisutnosti alergena poput grinja i plesni koje se nakupljaju u jastuku i uzrokuju alergijske reakcije.

Vaša koža takođe može pucati korišćenjem žutog jastuka zbog bakterijskih naslaga na površini na kojoj svake noći odmarate glavu. Preporučuje se da jastuke zamenite svake jedne do dve godine ili ranije ako počnu da menjaju boju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.