U trendu

Obratite pažnju: Ovo su NAJČEŠĆE GREŠKE koje pravimo pri uređenju dnevne sobe

Dnevne sobe koje se nalaze u filmovima ili magazinima izgledaju savršeno, ali im funkcionalnost nije baš najbolja. Takođe ima suprotnih primera kada je soba funkcionalna, ali ne izgleda nimalo atraktivno.

Ovih nekoliko kardinalnih grešaka bi trebalo izbeći prilikom osmišljavanja i uređenja dnevnog boravka.

Izbegnite izgled prodajnog salona

Neretko se ugledamo na prodajna mesta dizajnerskih brendova koja su izuzetno privlačna jer im je namena da nam skrenu pažnju. Ipak, nemojte se truditi da prenesete taj utisak, jer je je taj ambijent namenjen isticanju nekog elementa i, osim toga, nije za život.

Nemojte kupovati premali tepih

Manir da se kupuje mali tepih koji se postavlja ispod klub-stola  i, eventualno, prelazi njegove dimenzije za koji centimetar je pogrešan a dugo opstaje. To vizuelno ostavlja vrlo loš utisak. Tepih bi trebalo da bude znatno širi od klub-stola i da seže sve do sofe.

Neuspela mešavina stilova

Danas je eklekticizam izuzetno moderan, međutim sa njim treba biti oprezan. Ne uklapa se svaka savremena linija sa rustičnim ili baroknim stilom. Stilovi ne bi trebalo da se kose međusobno.

Preterivanje sa sitnim predmetima

Dnevni boravak ne treba pretrpati malim stvarima, bilo da one imaju namenu ili da su dekorativne. Ugušiće ga i prikriti vrednost koju ima nameštaj.

Loš tretman glavnog zida

Noseći, odnosno glavni zid u dnevnom boravku treba da bude orijentir za glavnu grupu nameštaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar