U trendu

Očas posla biće kao tek kupljena: 4 trika za čišćenje pegle

Pegla je svakako nešto bez čega se ne može, a bez obzira da li volite peglanje ili ne, bitno je održavati peglu čistom iz više razloga.

U zavisnosti od problema koji imate sa peglom, postoje i različiti načini da je lako očistite, a to je prvenstveno bitno kako ne biste upropastili veš.

Ako vaša pegla izbacuje krečno bele naslage, ima nalepljene delove tkanine, ostavlja mrlje na vešu ili ne klizi dovoljno, znak je da treba da je očistite.

1. Čišćenje pomoću novina

Zagrejte peglu na najvišu moguću temperaturu, a na dasku za peglanje stavite čistu i suvu krpu preko koje ćete staviti novine i tako ugrejanu peglu trljajte o novine uz blago pomeranje novina. Nakon nekog vremena videćete da su nataloženi komadi tkanine otpali sa pegle.

2. Soda bikarbona

Dosad smo shvatili da je soda bikarbona rešenje za sve. Pomešajte je sa malo vode i smesu namažite na peglu, a onda čistom pamučnom krpom očistite mrlje.

3. Sirće

Zagrejte sirće ali tako da ne bude vrelo i čistom krpom izribajte peglu.

4. Pasta za zube

Ploču pegle prekrijte pastom za zube, ali neka pegla obavezno bude hladna. Ostavite da deluje oko pet minuta i onda nežno, kružnim pokretima pamučnom krpom, obrišite peglu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.