U trendu

Očistićete celo KUPATILO a nećete morati da koristite štetne hemikalije

Čišćenje kupatila sigurno nije aktivnost kojoj se radujete iz dubine duše, ali je ono prosto neophodno.

Ribanje pločica i svih instalacija u toaletu ume da traje i satima i da bude veoma neprijatno usled neprijatnih mirisa, dlaka zaglavljenih u slivniku i sličnih, u najmanju ruku neprijatnih, pojava.

Hemikalije koje se koriste za pranje pločica i drugih keramičkih površina, imaju često jake i neprijatne mirise, a mogu i da izazovu iritaciju kože.

Na sreću svih vas koji ovaj posao gledate kao na nužno zlo, ljudi su bili dovitljivi i pronašli jednostavnije načine da se obave svi omraženi kućni poslovi.

Na primer, ukoliko je vašoj vece šolji neophodno dubinsko čišćenje, a želite da izbegnete dugo, mukotrpno i poprilično gadno trljanje njene unutrašnjosti, uzmite samo flašicu vode za ispiranje usta.

Za ovaj trik je potrebno sipati jednu šolju vodice za ispiranje usta u vece šolju i ostavite je da odstoji najmanje pola sata. Nakon toga, dovoljno je da malo istrljate tom tečnošću unutrašnjost i vaša vece šolja će blistati kao nova.

Obično alkoholno sirće, savršen je preparat kada je u pitanju pranje ogledala. Jednostavno ga pomešajte sa malo hladne vode i stavite u flašu koja ima sprej.

Zatim poprskajte ovaj rastvor na zaprljano ogledalo i obrišite magičnom krpom, a mrlje će nestajati kao rukom odnešene.

Osim što je jeftinija, ova domaća mešavina je i efikasnija i ne sadrži jake i štetne sastojke,poput amonijaka.

Vađenje dlaka zaglavljenih u slivniku ili lavabou, ume da bude mučno. Nema potrebe da odmah zovete vodoinstalatera.

Za efikasno otpušavanje, mogu vam biti dovoljna i mešavina taloga od kafe i deterdženta za sudove. Potrebno je da umešate te dve stvari, stavite ih u odvod i prelijete proključalom vodom.

Ova kombinacija treba da razbije sve postojeće blokade u cevima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar