U trendu

Očistite bubanj mašine za veš u samo jednom koraku, blistaće kao nov

Sudeći prema preporukama stručnjaka za čišćenje, u samo jednom koraku bez muke možete očistiti bubanj veš mašine.

Sara Dempsi je stručnjakinja za čišćenje i u razgovoru za The Sun otkrila je kako najbrže možete da očistite bubanj, ali i gumu na vratima veš mašine u kojoj se rado skrivaju bakterije i prljavština.

Objašnjava da način čišćenja gume zavisi od toga koliko često koristite perilicu, a obično to možete odrediti ako je prljavština vidljiva ili se oseti neugodan miris. Kad je reč o proizvodima koje ćete koristiti za čišćenje, verovatno ih već imate u svojim ormarićima.

– Najbolji način za čišćenje gume veš mašine je mešavinom sredstva za pranje posuđa i tople vode. Nakon toga trebali biste pokrenuti ciklus pranja na visokoj temperaturi koristeći kupovni proizvod za čišćenje unutrašnjosti bubnja – savetuje stručnjakinja.

Iako bi to trebalo biti dovoljno čisto, ako želite da vaš bubanj stvarno zasja, postoji nekoliko dodatnih stvari koje možete učiniti.

– Možete poprskati bubanj veš mašine alkoholnim sirćetom i obrisati sve oko bubnja čistom krpom. Takođe možete usuti sirće u posudu za deterdžent i pustiti mašinu na ciklus pranja na visokoj temperaturi – savetuje Sara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar