Očistite filter na veš mašini i bez majstora: Nije vam potrebna posebna veština, a radiće kao da je nova

Možda će se domaćice složiti da je jedan od uređaja koji se često kvari veš mašina. Nije nimalo jeftin izdatak, a kada recimo i pozovete majstora, on najčešće uradi tako bezazlenu stvar da na kraju shvatite da ste mogli i sami. Kao recimo da operete filter.

Kako da očistite filter na veš mašini?

Taj filter se nalazi sa prednje strane veš-mašine, na donjem delu ispod vrata. Ono što je interesantno jeste da će vam treba plastična flaša, kako vas voda koja je u filteru ne bi isprskala ili iscurila na pod, kao i krpa koju treba da stavite ispod svega. Isecite je tako da napravite jednu stranu dužu od druge, pa stavite duži deo ispod filtera, da ispadne kao levak. Otvorite filter i pustite da vode „oteče“. Posle toga izvucite filter i kroz jak mlaz tople vode ga sperite pa uz pomoć četkice za zube i sredstva za čišćenje istrljajte te sitne predele do kojih se teško stiže.

Takođe, tim sredstvom ili nekim koji je u boci sa raspršivačem, poprskajte i okno filtera i ponovo iz četkicu za zube istrljajte i skinite prljavštinu pa sa vodom isperite koliko možete tu prljavštinu. Nema veze i ako malo vode uđe u filter, neće škoditi.

Slobodno posle svega vratite filter u veš-mašinu i spremna je za korišćenje.

(Ona.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.