U trendu

Očistite glavu tuša i kadu od kamenca i buđi, ovi trikovi su najefikasniji – sijaće kao novo

Ako želite da zaštite svoje kupatilo od ponovnog nastajanja buđi, uspite sirće u bočicu sa raspršivačem i pošpricajte površine koje želite dazaštite. Otvorite prozore ili uključite ventilaciju kako bi izašao opori miris sirćeta.

Postoje mnogobrojna sredstva s kojima biste mogli odčepiti rupice na glavi tuša, ali Carolyn Forte, direktorka Good Housekeeping Instituta, kaže da je potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji. Otkrila je portalu Good House Keeping mali trik koji će svima olakšati čišćenje tvrdokornog kamenca.

Kako očistiti glavu tuša:

1. Obrišite što više suvog kamenca oko i iz rupica na glavi tuša, pritom koristeći se sunđerom s abrazivnom stranom.

2. Pomešajte vodu i alkoholno sirće u jednakim odnosima i stavite u plastičnu vrećicu.

3. Tu vrećicu s mešavinom vode i sirćeta stavite oko glave tuša, tako da su rupe uronjene u tečnost i pričvrstite vrećicu s gumicom ili kanapom na cev tuša.

4. Ostavite da se glava tuša kvasi u tečnosti bar 15 do 20 minuta (može i do sat vremena).

5. Skinite vrećicu i obrišite rastopljene naslage. Otvorite tuš na vruću vodu i pustite da voda istera kamenac koji se nakupio u rupicama.

Za brzo i lako čišćenje kade (i ostatka kupatila) od buđi, možete da koristite:

  • Alkoholno sirće
  • Deterdžent za pranje veša

Pomešajte ova dva sastojka u istim odnosima i dobijenu pastu stavite na površine na kojima se pojavila buđ. Ostavite mešavinu da deluje 10 minuta i zatim sunđerom oribajte pastu.

Pasta je laganog mirisa, koji nestaje nakon par sati, a kupatilo sija od čistoće, piše portal Perfect Ask.

Ako želite da zaštite svoje kupatilo od ponovnog nastajanja buđi, ulijte sirće u bočicu sa raspršivačem i pošpricajte površine koje želite da zaštite. Otvorite prozore ili uključite ventilaciju kako bi izašao opori miris siržeta. Sirće uništava oko 80% vrsta buđi i onemogućava rast nove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)