U trendu

Očistite rešetku iz rerne nikad lakše i bez ribanja. Samo upotrebite ova 2 sastojka i zablistaće

Rernu verovatno ne ribate tako često. Vremenom se rešetka rerne uprlja, jer na njoj ostaju ostaci hrane i masnoća koji prskaju tokom pečenja jela i ukore se.

Te mrlje mogu da budu tvrdokorne i da se teško skidaju. Ali, postoje dva veoma jednostavna rešenja pomoću kojih će vam rešetka biti kao nova, a nećete morati da je ribate.

Deterdžent za veš skidu masnoću

Napravite sredstvo za čišćenje od dva sastojka. Stavite rešetku u kadu, na peškir, ili u lavor ako imate dovoljno veliki. Potom napunite vodom tako da cela rešetka bude u vodi. Dodajte šaku praška za veš i ostavite da odstoji tokom noći. Sutradan rešetku isperite vodom i obrišite. Sva masnoća i ukoreli ostaci hrane će se skinuti, bez ribanja.

Upotrebite tabletu za pranje sudova

Drugi način je da za čišćenje upotrebite tabletu za mašinsko pranje sudova. Opet napunite lavor ili kadu vodom da se potopi cela rešetka. Sipajte vrelu vodu i ubacite dve tablete za mašinsko pranje sudova. Ostavite da rešetka odstoji bar jedan sat, zatim je obrišite sunđerom i sva prljavština će se skinuti bez problema. Rešetka će zablistati i kada bude potpuno suva, vratite je u rernu.

(Espreso/NajŽena)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.