U trendu

Očistite staklo tako da zablista: 3 prirodna načina za savršeno čiste prozore bez mrlja

Posle svake manje kiše na prozorima se javljaju ružne mrlje i tačkice koje treba ukloniti. A ako imate sreću da živite u velikom stanu, onda je pranje prozora svakako nešto što vam oduzima puno vremena. Kako biste si olakšali, poslužite se nekim od sledećih trikova.

Prvo pravilo kod pranja prozora je da to radite kada je napolju oblačno i ne pada kiša. Toplije vreme nije idealno za pranje prozora, jer će se osušiti pre nego što ih ispolirate. I onda se dogodi da uprkos pridržavanju svih saveta na staklu ostanu mrlje i tragovi.

U nastavku vam otkrivamo tri načina za brzo i jednostavno čišćenje prozora bez ostavljanja tragova i mrlja.

Alkoholno sirće i voda

Napravite sami sredstvo za čišćenje prozora pomoću rastvora alkoholnog sirćeta i vode. To ćete učiniti tako da u bočicu s raspršivačem sipate vodu, destilovanu vodu i sirće u jednakom odnosu. Ako su prozori jako prljavi, ovom rastvoru dodajte jednu kašičicu sode bikarbone. Protresite, zatim poprskajte prozore i očistite ih krpom od mikrofibera.

Destilovana voda

Nakvasite sunđer u destilovanoj vodi i pređite po površini prozora kako biste uklonili grubu prljavštinu.

Novine

I na kraju, stari dobri trik, ako želite da vam prozori blistaju, ispolirajte ih novinama. To je efikasan način da dobijete blistavo čiste prozore.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar