U trendu

Očistite vodokotlić bez ribanja: Ubacite u njega samo ovaj sastojak i biće kao nov

Kada ste poslednji put čistili vodokotlić? To je svakako jedno od onih mesta gde se okupljaju razne ružne stvari – kamenac, buđ, rđa i sve vrste prljavštine. Zbog svega ovoga, potrebno je s vremena na vreme baciti se na posao i dobro očistiti vodokotlić kako kasnije ne biste imali gorih problema. Dobra vest je da vam nije potrebno ništa posebno da biste efikasno očistili vodokotlić, a verovatno već imate sve sastojke u svom domu.

Dakle, sirće je odličan izbor ako želite da očistite vodokotlić. Sirće će ukloniti bakterije i prljavštinu sa njega, a ako pomešate sirće sa sodom bikarbonom, dobićete magično sredstvo.

Recept je sledeći: zagrejati 200 ml alkoholnog sirćeta i pomešati sa 2 kašike sode bikarbone. Sipajte rastvor u kotlić i ostavite da odstoji 3 sata. Bolje je to učiniti uveče, tako da deluje celu noć. Ujutro pustite vodu da ispraznite vodokotlić, ali prvo zašrafite ventil da se odmah ne napuni vodom i da ga dobro izribate iznutra.

Vodokotlić takođe možete očistiti limunom. Postupak je sledeći: zavrnuti ventil, ispustiti vodu iz vodokotlića i izribati unutrašnjost vodokotlića sa pola limuna. Limunska kiselina će ukloniti prljavštinu, žute mrlje, a onda će celo kupatilo lepo mirisati.

Treći način na koji možete očistiti prljav vodokotlić je kombinacijom tečnog deterdženta i sirćeta, prenosi Alo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.