U trendu

Očistite vrata tuš-kabine od kamenca jednim prirodnim sastojkom

Verovatno vam je već dosadilo da vrata tuš kabine brišete svaki put kada se istuširate pa uklanjanje skorelih ostataka sapuna i kamenca koji se sakupljaju na staklu zna da bude mukotrpan posao. Uz to, te naslage mogu trajno da oštete staklo, pa vrata treba očistiti čim primetite da ‘magla’ počinje da se pojavljuje, a to možete uraditi veoma efikasno s nekoliko sastojaka koje već imate u kući.

Pomešajte destilovano alkoholno sirće s destilovanom vodom u odnosu 3 prema 1, stavite u posudu u mikrotalasnu pećnicu na 60 sekundi.

Nakon što se tečnost ohladi, sipajte je u bocu s raspršivačem. Ako želite da izbegnete opori miris sirćeta, dodajte u mešavinu nekoliko kapi esencijalnog ulja.

Na staklo tuš kabine nanesite sloj rastvora, ravnomerno pokrivajući celu površinu. Ostavite da odstoji od tri do pet minuta. Odozgo prema dole obrišite staklo krpom od mikrovlakana.

Nakon toga, možete krpom još i ispolirati preostale mrlje. Ostavite vrata otvorena kako biste bili sigurni da preostala vlaga isparava s površine stakla,  savetuje Real Simple.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar