U trendu

Od davnina se veruje da ova biljka privlači obilje i sreću, ali samo ako je stavite na pravo mesto

Ova biljka je savršena za privlačenje novca, prosperiteta i dobre energije

Privlačenje sreće u dom nije nešto što treba prepustiti samo slučaju ili sudbini. Mnogi nose različite amajlije za koje veruju da im donose sreću (poludrago kamenje, detelinu sa četiri lista…).

Po Feng šuiju, postoje biljke, kao što je to svekrvin jezik, koje, ako se stave na pravo mesto, mogu privući izobilje svake vrste. Pa gde treba postaviti ovu moćnu biljku, a gde je nikako ne treba stavljati ako želite da izbegnete nepovoljne životne okolnosti?

Biljka koja privlači izobilje: Šta još može svekrvin jezik

Svekrvin jezik ili sanseveria je biljka koja pomaže u prečišćavanju vazduha i postizanju čistije i zdravije životne sredine kod kuće. Pored toga, lako se održava i otporna je na niske temperature.

Osim dekorativne uloge, u mnogim kulturama ova biljka povezana je sa optimizmom, novcem i obiljem. Pravilno pozicionirana, biljka svekrvin jezik pomoći će da kroz vaš dom poteče energija izobilja i sreće.

Kakvu energiju ima sanseveria po Feng šuiju

Feng šui je drevna kineska praksa koja proučava pozitivne efekte koje neki predmeti imaju u domu, kao što su sobne biljke. Prema ovoj drevnoj kineskoj filozofiji, svekrvin jezik krije neverovatnu sposobnost da privuče pozitivnu energiju. Kao i sreću u mnogim aspektima života kao što su zdravlje, novac ili zaštita. Međutim, morate znati gde da je postavite.

Da bi odredili pravo mesto, Feng šui stručnjaci dele životni prostor na devet oblasti. I uopšte nije svejedno u koju ćete oblast postaviti biljku koja privlači izobilje.

Biljka koja privlači izobilje: Gde treba staviti svekrvin jezik ako želite da privučete sreću, ljubav i novac

Ako kod kuće imate svekrvin jezik, proverite da li je na pravoj poziciji gde može u potpunosti da ispolji svoju moć.

Foto: Pexels/nothing-ahead

Koje su to oblasti u kući:

Hodnik: Jedno od najboljih mesta za privlačenje sreće i pozitivne energije u svoj dom je glavni hodnik. Svekrvin jezik će delovati kao most između energija. Omogućava da pozitivna energija uđe u dom, i cirkuliše kroz njega, i istovremeno izbacuje loše vibracije napolje.

Uglovi: Prema Feng šuiju, svekrvin jezik u uglovima ili praznim prostorima omekšaće ravne linije i podstaći harmoničan tok energije. Postavite ovu biljku u ugao u kuhinji ili dnevnoj sobi ako želite da privučete izobilje.

Spavaća soba: Svekrvin jezik je biljka koja pomaže u prečišćavanju vazduha i poboljšava kvalitet sna. Možete ga postaviti na noćni ormarić ili u ugao spavaće sobe.

Gornji desni ugao doma: Ova oblast doma je povezana sa ljubavnom sferom i brakom. Ako je ljubav ono što želite da privučete u svoj život, postavite svekrvin jezik u ovoj oblasti tako da energija radi u vašu korist i privuče idealnog partnera za vas.

Zapadna strana kuće: Prema Feng šuiju, ovo područje povezano je sa zdravljem i porodicom. Postavljanje svekrvinog jezika ovde ne samo da će privući zdravlje i zaštitu u vaš dom, već će vam pomoći i da poboljšate odnose sa članovima porodice.

A gde ne treba da držite ovu biljku ako želite da izbegnete nevolje

Biti u stanju da privučete bogatstvo u svoj život pomoću svekrvinog jezika nije teško ako znate gde da ga smestite.

Ali treba znati i gde ovoj biljci nije mesto (po Feng šuiju) ako želite da izbegnete nevolje:

Radno područje: Poput ogledala, ova biljka upija toliko energije da može da dovede do gubitka koncentracije i smanjenja kreativnosti i produktivnosti ako je postavite u kancelariju ili mesto u domu koje vam služi kao radni prostor. Iako je to područje povezano sa prosperitetom i uspehom, bolje je ne ukrašavati ga ovom biljkom kako biste osigurali da energija pravilno teče.

Uski hodnici: Ako su hodnici u vašem domu uski i prometni, nemojte u njih stavljati svekrvin jezik. To je prostor kroz koji protiče mnogo energije i može da apsorbuje sve pozitivne vibracije, pa čak i ometa prostor svojim šiljastim listovima.

Mesta sa mnogo drvenih elemenata: Prema Feng šuiju, prostori u kojima preovlađuje drvo nisu pogodni za postavljanje biljke koja privlači izobilje, jer energija u domu mora biti uravnotežena. Pošto je svekrvin jezik simbol prirode, ne bi trebalo da deli okruženje sa bilo kojim materijalom koji ga takođe predstavlja, kao što je drvo, jer energija možda neće teći pravilno.

Kupatilo: Svekrvinom jeziku potrebno je malo vlage, pa ga ne treba držati u kupatilu jer višak vlage može oštetiti biljku i na taj način blokirati protok pozitivne energije, piše Lepota i Zdravlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar