Odeća vam ima neprijatan miris ustajalosti? Potreban vam je samo papir za pečenje!

Ponekad se dešava. Dovoljno je da nehotice stavite blago vlažnu odeću u orman ili je predugo sušite u prostoriji sa lošom ventilacijom. Ispostavilo se da ga se možete rešiti na vrlo jednostavan način.

Mirise izazivaju bakterije koje uspevaju u toplim i vlažnim prostorijama. Karakterističan miris ustajalosti kojeg je teško ukloniti je ponekad rezultat našeg previda ili nemara. Međutim, ovo možemo popraviti na nekoliko načina. Jedan od najoriginalnijih je prskanje odeće votkom ili salicilnim alkoholom. Alkohol će ubiti neprijatan miris.

Međutim, postoji još jednostavniji način. Možda izgleda iznenađujuće, ali kao sredstvo za uklanjanje mirisa, papir za pečenje će biti savršen. Međutim, da bi funkcionisao, mora biti natopljen u aromatičnu tečnost, na primer, kolonjsku vodu ili mirisno ulje razblaženo vodom. Nakon sušenja, ovako pripremljen papir se naravno mora staviti u orman zajedno sa odećom.

Papir za pečenje ima svojstva upijanja, a ona pomažu u apsorpciji vlage iz vazduha. Zahvaljujući tome, održaće garderobu suvom, što je ključno za zaštitu i miris naše odeće. Takođe će odeći dati miris kojim je natopljena. Ovaj senzacionalno efikasan trik je nedavno stekao veliku popularnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.