U trendu

Odličan trik kako da očistite šporet: U samo nekoliko koraka blistaće kao nov

Kejsi Stivens, vlasnica kompanije za čišćenje The Big Clean Co iz Melburna i ekspertkinja za čišćenje podelila je odlične trikove kako da svaka kuhinjska ploča blista kao da je potpuno nova, kako prenosi Dejli Mejl.

@thebigcleanco

Cleaning stovetops with @forallaustralia

♬ original sound – The Big Clean Co

“Nerđajući čelik, emajl, keramika, staklo, gas, električni – svi izgledaju drugačije, ali svi se čiste u osnovi istim postupkom’”, otkrila je u videu objavljenom na TikToku.

Kejsi počinje uklanjanjem svih rešetki i gorionika sa šporeta i njih stavlja u sapunicu da se namaču. Potom usisava ostatak hrane i prljavštine kako se ne bi uhvatili za krpu i ogrebali šporet. Sledeći korak u procesu je korišćenje odmašćivača po celoj površini.

Ako šporet i dalje nije dovoljno čist, Kejsi koristi vodu sa sapunom i višenamensko sredstvo za čišćenje na tvrdokornim mrljama.

“Jedina razlika je u tome što ću koristiti sunđer za ribanje koji ne grebe na staklenim pećima”, rekla je Kejsi. “Ali krpa od mikrovlakana savršena je za sve druge ploče šporeta.”

Kejsi tada jednostavno koristi suvu krpu da konačno obriše površinu, ali je takođe otkrila da ljudi prilikom čišćenja svog šporeta često zaborave da prebrišu dugmiće, kuhinjske aspiratore i filtere pa dodala da je važno preći preko svakog od njih posebno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar