U trendu

Odličan trik, pomešajte ova 3 sastojka i drastično smanjite nakupljanje prašine po stanu

Prašina u našim stanovima je nešto kao obrnuto ogledalo naših života. Ona pokazuje sve naše nusproizvode i stvari koje odlažemo, a da toga nismo ni svesni.

Prašina se sastoji od mnoštva čestica svega i svačega

– Uglavnom se sastoji od mrtvih ćelija kože, grinja, mrtvih čestica insekata, čestica zemlje, peruti, sitnih čestica plastike, bakterija, kose i vlakana s odeće – pojasnila je.

– Mnoge od tih čestica u kuću ulaze izvana, kroz prozore i vrata, na cipelama, odeći, kućnim ljubimcima… Tu su i grickalice koje jedete u kući kao i sitne mrvice ostalih obroka, linjanje kućnih ljubimaca itd. – pojasnila je.

– Živite li na prometnoj gradskoj ulici verojatno imate više prašine u domu. Što se više toga događa napolju, više prašine ulazi u kuću. Ali, isto važi i za vaše unutrašnje okruženje. Ako imate mnoštvo drangulija i sitnih predmeta, postoji više mesta za taloženje čestica iz vazduha – kaže Emma Barton, stručnjakinja za čišćenje i osnivačica tvrtke Steam Cleaner Help. , a prenosi marthastewart.com.

Postoji odličan trik kako da postignete da se prašina po površinama po kući ne sakuplja toliko brzo – premažite ih smesom jabukovog sirćeta, vode i glicerina u tačno određenim odnosima.

Potrebni sastojci:

  • 1 litar vode
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 kašika glicerina

Dobro pomešajte vodu, jabukovo sirće i glicerin. Tečnost nanesite na pamučnu krpu i njome dobro premažite sve površine. Ovaj postupak trebao bi da uspori nakupljanje prašine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar