U trendu

Odličan trik za jednostavno uklanjanje tvrdokornih žutih fleka sa jastuka, biće kao novi

Jastuci sa žutim mrljama čest su problem i nekada ih se vrlo teško rešiti. Izgledaju jako prljavo i nije baš ugodno spavati na takvom jastuku. Stručnjaci sa stranice Lifehacker, koji često objavljuju kućne trikove i savete, podijelili su kako se najjednostavnije možete rešiti žutila na jastucima.

Ako ste skloni znojenju u snu, taj znoj može prouzrokovati velike žute mrlje na vašim jastucima.

Žute mrlje također mogu prouzrokovati bilo kakve druge vrste vlage: masnoća s vašeg temena, ako odete u krevet s vlažnom kosom, šminka ili proizvodi za negu kože, pa čak i sline.

Nakon što primetite promenu boje, jastuk i jastučnice bi trebalo odmah oprati. Što pre primetite pre ćete ih se rešiti.

Prema Lifehackeru, jastuke treba prati pridržavajući se pravila s etikete.

Ako vaši jastuci imaju tvrdokorne mrlje, možete probati da ih operete s dva proizvoda koja imate kod kuće. Uz deterdžent za pranje dodajte pola špljice izbeljivača i pola šoljice boraksa na svoje jastuke. Zatim ih pravilno operite i osušite.

Ako ste ugledali mrlju, možete probati da je uklonite koristeći svoje omiljeno sredstvo za uklanjanje mrlja ili pastu od sode bikarbone i vode.

Perite jastuke barem dva puta godišnje, a nakon što ih očistite, zaštitite ih od budućih mrlja s dodatnom jastučnicom koja je po mogućnosti vodootporna, piše The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar