U trendu

Odmah je izbacite: Jedna svakodnevna stvar u vašem domu izaziva napade kijanja!

Da li ste znali da neki od najčešćih predmeta ili jedna banalna stvar u vašem domu mogu biti krivci za napade kijanja? Dok se većina ljudi priprema za sezonu alergija tokom proleća i leta, istraživanje otkriva da su neki od najvećih izvora iritacija zapravo skriveni unutar naših domova.

Osveživači vazduha, mirisne sveće, biljke koje cvetaju – samo su neki od poznatih krivaca. Čak i ono što se čini najbezazlenijim stvarima, poput omiljenih plišanih igračaka naših mališana, može biti stecište grinja koje izazivaju alergije.

Napadi kijanja nekada mogu biti tako nesnosni, a da nismo ni svesni izvora problema. Stvar je u tome, da se često desi da se napad dogodi baš u najneočekivanijim situacijama – dok smo u domu, u bašti, ili čak dok spavamo. Alergije mogu biti posebno teške za one koji moraju da izbegavaju određene mirise ili odlaze u prodavnice kućnih ljubimaca.

Ali, postoje načini da se izborimo sa ovim izazovima. Redovno čišćenje doma, pranje posteljine, i korišćenje hipoalergene opreme mogu značajno smanjiti izloženost alergenima. Takođe, prirodni sprejevi za nos mogu biti efikasna alternativa lekovima za one koji pate od alergija.

Deset najčešćih uzroka kijanja:

– sveže cveće

– parfemi

– osveživači vazduha

– sredstva za čišćenje

– začini

– kućni ljubimci

– kućne biljke

– mirisne sveće

– stare knjige

– mirišljavi štapići

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.