Oduvek grešite: Evo kako se pravilno seče dinja (video)

Kraljicu leta, sočnu i slatku dinju, mnogi su do sada pogrešno sekli. A ovo je jedini pravi način…

Pre nego što počnemo, važno je odabrati zrelu dinju. Najbolje je da je dinja u sezoni, jer će samo biti tako ukusna i sveža. Zrela dinja se može prepoznati po slatkom, cvetnom mirisu, posebno na kraju gde je nekada bila čašica. Neke dinje, kao što je kantalupa, će blago zveckati kada se lagano protresu zbog oslobođenih semenki.

@clarissaskitchen

🍈🍈🍈 #howtotiktok #learnontiktok #melon #fruitjuice #fruitcutting #fruitcut #fyp #foryou

♬ Collide (Sped Up Remix) – Justine Skye

Koraci za savršeno sečenje dinje

Odsecite krajeve: Stavite dinju na stranu i oštrim nožem odrežite oko pola inča od vrha i dna da biste obezbedili stabilnu osnovu za dalje sečenje.

Oljuštite dinju: Postavite dinju uspravno na jednu od isečenih strana. Nožem pratite konturu dinje od vrha do dna, uklanjajući kore na komade širine oko 2-3 cm. Važno je ukloniti ceo zeleni unutrašnji sloj kore tako da ostane samo sočno meso.

Prepolovite i uklonite semenke: Prepolovite dinju i uklonite semenke kašikom ili prstima. Ako koristite prste, biće lakše doći do svih uglova bez oštećenja mesa.

Isecite na kriške: Svaku polovinu dinje isecite na 4-6 klinova, u zavisnosti od veličine dinje.

Uklonite kore sa parčeta dinje: Odložite svako parče i pažljivo uklonite preostalu kožu nožem. To možete učiniti tako što ćete nož staviti između mesa i kože i seći duž krivine parčeta.

Posluživanje i uživanje

Sada imate lepo isečene komade dinje, spremne za jelo. Možete ih dodati voćnim salatama, smoothiejima ili jednostavno uživati u njima same. Za dodatnu svežinu i ukus, iscedite sok od limuna preko isečenih komada dinje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.