U trendu

Omekšajte krute peškire: Uz 1 jednu namirnicu iz kuhinje biće kao novi

Ako primećujete da su peškiri postali grubi i kruti, potoji jednostavan trik da ih omekšate i učinite da budu kao novi. Upotrebite jednu kuhinjsku namirnicu i biće kao novi!

Ako primetite da su peškiri nakon određenog broja pranja postali hrapaviji i ukočeni, glavni krivac za to je deterdžent za pranje veša, kao i visoke temperature. Program pranja ne treba da menjate, jer ce voda zagrejana na 90 stepeni ubiti bakterije koje se zadržavaju na peškirima, ali pokušajte da sipate manje praška u pregradu veš mašine. Ostaci mogu da se stvrdnu na površini tkanine i učine da peškiri budu grubi i neprijatni za kožu.

Srećom, postoji jedna jeftina namirnica koju svako ima u kući, a koja će pomoći da peškiri ponovo budu meki i nežni prema koži. U pitanju je soda bikarbona. Sipajte nekoliko kašika direktno u bubanj mašine i naspite je u pregradu za deterdžent. Ako niste ljubitelj hemijskih proizvoda, odlučite se zaprirodni omekšivač.

Ako su peškiri u zaista lošem stanju, pokušajte sa jednim malo agresivnijim trikom. U vodi rastvorite pola čaše sode bikarbone i pola čaše boraksa. Naspite rastvor u pregradu za deterdžent ili u lavor u kom ćete potopiti peškire. To će rastvoriti sve ostatke praška za veš, i peškiri će ponovo biti meki i mnogo bolje će upijati vlagu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.