U trendu

Omekšivač za veš nema samo jednu primenu: Evo šta sve možete da uradite s njim, oduševićete se

Miris omekšivača za veš zasigurno je jedan od boljih mirisa — svež, a opet prijatan u isto vreme. Ali, jeste li znali da se omekšivač ne mora koristiti samo za veš? Zapravo ga možete koristiti u svim delovima kuće.

Evo nekoliko sjajnih trikova za održavanje svake sobe svežom i svake površine čistom, pomoću omekšivača, piše Hellaproperty.

Osvežava prostor
Bočicu s raspršivačem napunite omekšivačem i vodom u odnosu 1:3 pa poprskajte zavese i tepihe, a na ovaj način možete osvežiti i unutrašnjost automobila.

Skida stare tapete
Pomešajte pun čep omekšivača sa 4 dl vode, potopite sunđer i ostavite da stoji 30 minuta, pa time premažite tapete.

Čisti zagorele tiganje
Zagoreli tiganji mogu biti prava muka. Ali, umesto da ih agresivno ribate, pokušajte da nakvasite tiganj sa kašikom omekšivača otopljenog u toploj vodi. Ostavite ga da odstoji preko noći i ujutro ćete ga lakše oprati. Zagorele naslage odmah će skliznuti.

Obnavlja četke
Isperite četke za farbanje i čišćenje odeće u 2 l vode s kap-dve omekšivača i biće mnogo mekše.

Uklanja tragove od vode
Dodajte 1/2 šoljice omekšivača u 1/2 šoljice tople vode i poprskajte po površini. Očistite sunđerom i ostavite da se osuši. Mrlje treba odmah obrisati i neće ostati nikakav hemijski miris.

Sprečava taloženje prašine
Sipajte kap, dve nerazređenog omekšivača na meku krpu, i prebrišite televizor i računar. To će ukloniti statički elektricitet i manje će ‘skupljati’ prašinu.

Glanca staklene površine
U bočicu s raspršivačem sipajte omekšivač i vodu u odnosu 1:4. Poprskajte meku krpu i obrišite prozore, tuš-kabinu, ogledala, a zatim prebrišite suvom krpom.

Omekšava tepihe
Kako biste raspršili vlakna i osvežili miris, pomešajte vruću vodu i omekšivač, naprskajte po tepihu, ostavite nekoliko minuta i operite parnim sredstvom za čišćenje tepiha. Važno je dobro ga oprati ako imate malu decu ili životinje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.