Omiljena namirnica iz frižidera najbolje skida rđu: Trik za čišćenje koji će vas oduševiti

Kesicu ovog magičnog umaka možete da platite samo 50 dinara, a osim gladi, može da vam reši i brojne probleme u domaćinstvu.

Istina je, dok većina ljudi samo razmišlja o korišćenju majoneza prilikom pravljenja sendviča ili salate od krompira, iznenađujuće je dobra i za čišćenje.

Konkretno, mrlje od rđe na kupatilskoj keramici mogu se lako ukloniti tako što ćete ih premazati majonezom, ostaviti da odstoji nekoliko minuta, a zatim obrisati i polirati.

Osim uklanjanja rđe sa keramike, majonez ima još nekoliko neverovatnih i iznenađujućih namena u čišćenju.

Umak takođe iznenađujuće dobro uklanja fleke sa nerđajućeg čelika. Bilo da su to otisci prstiju ili zalepljena prljavština, nanošenje malo majoneza na sudoperu od nerđajućeg čelika, ali i šerpe i kuhinjske aparate, brisanje će ih učiniti kao novim.

Iako je malo kontraintuitivno, nanošenje majoneza na površine može pomoći da vaš dom izgleda lepo.

Na primer, za roditelje čišćenje zidova od bojica može biti mukotrpan i vremenski zahtevan zadatak, ali upotreba majoneza umesto sapuna i vode može biti pravi spas – slično kao što majonez uklanja mrlje od rđe sa keramike, prenosi Espreso.

Dok ova metoda može ostaviti masne tragove na mat završnicama, za druge zidove pokušajte da pređete majonezom preko crteža bojica. Nakon nekoliko minuta, obrišite ga vlažnom krpom i bojica bi trebalo da nestane.

Ovaj umak je takođe odličan za podmazivanje šarki vrata koje proizvode buku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.