On je simbol moći, sreće i dugovečnosti, ali je bitno koliko stabljika unosite u kuću

Bambus je danas simbol dugovečnosti i dobrog zdravlja, ali i jedna od najkorisnijih gajenih biljaka, jer mu je namena višestruka.

Iako postoji 1.200 vrsta, najpoznatiji je srećni bambus, koji se odlično uklapa u svačiji dom, unoseći dah egzotike i prijatnosti. Lako se održava, brzo se prilagođava novoj sredini, a najviše mu odgovara osvetljeno mesto bez direktne svetlosti, pravac istoka ili jugoistoka.

Tolerantan je na veliki raspon sobne temperature, pa je dobro rešenje za „početnike“ u gajenju biljaka i ljude koji mnogo odsustvuju od kuće, a žive sami. Ima atraktivan izgled i lepu, zelenu boju, pa ulepšava prostor i čini ga toplijim.

Može da se posadi u zemlji i ukrasi lepim kamenjem ili da se drži u vazi sa odstajalom vodom, koja se menja jednom nedeljno, kada se vaza dobro opere.

Voda treba da bude stalno čista, a pre sipanja mora da se ostavi da odstoji 24 sata na sobnoj temperaturi. Ukoliko se desi da mu listovi požute, treba ih odmah odstraniti, da bi mogli da izrastu novi.

Po feng šui filozofiji, bambus je najbolji izbor zato što pozitivno utiče na atmosferu u kući i „provocira“ dobru energiju. U sebi sadrži svih pet elemenata – drvo, zemlju, vodu, vatru i metal, vraćajući ih u harmoniju. Ukoliko želite da prizovete ljubav i brak, unesite u dom dva bambusa. Smatra se da su tri za sreću, pet za zdravlje, osam za bogatstvo, a devet za opštu sreću i harmoniju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.