U trendu

Opasan rizik: U ovoj prostoriji nikada ne sušite veš!

Ako nemate mašinu za sušenje veša, ovi zimski dani sigurno vas baš i ne raduju. Mnogi svoju odeću suše gde god stignu, na radijatoru ili na stalku za sušenje, ali stručnjaci upozoravaju da bi trebalo da imate na umu da postoji jedna prostorija u kojoj nikada ne bi trebalo da sušite svoj veš.

Naime, stručnjaci tvrde da treba izbegavati sušenje rublja u spavaćoj sobi. Mokri veš povećava vlažnost vazduha za 30 posto, povećavajući rizik od poteškoća s disanjem tokom spavanja i ugrožavajući imunološki sistem. Kao rezultat povišenog nivoa vlage, mogla bi da se poveća i šansa za razvoj plesni.

“Držanje vlažnog veša u vašem životnom prostoru ne podstiče samo pojavu plesni i vlage, već može dovesti do respiratornih problema, a mokar veš takođe može biti i pomalo smrdljiv. Spavaća soba je jedna od prostorija u kojoj provodite najviše vremena, pa s obzirom na potencijalne zdravstvene probleme i probleme s plesni, bilo bi bolje da ga držite podalje”, rekli su stručnjaci.

Grinje takođe može da se pojavi u spavaćim sobama jer mokra odeća stvara vlažnu okolinu u kojoj one mogu rasti. Osim toga, ako vlaga ispuni prostoriju može doći do kondenzacije, koja može ugroziti drvenu konstrukciju, ako je imate u sobi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar