Oprala je zidove mešavinom ova 2 sastojka: Rezultat ju je oduševio, stan je izgledao kao sveže okrečen

Sa ova dva sastojka vaši zidovi će ponovo biti čisti i uredni

Na zidovima se vremenom nakupi prljavština, a njihovo čišćenje može da izgleda kao zastrašujući zadatak.

Međutim, prema jednoj korisnici Tik Tok-a, postoji jedan jednostavan način čišćenja koji bi mogao ubrzati proces.

Kako piše Ekspres, ona je u svom videu na @Tania Home Inspo profilu objasnila da su vam potrebni samo soda bikarbona, dezinfekciono sredstvo i valjak za farbanje zidova.

U videu demonstrira rastvaranje kašike sode bikarbone u posudi tople vode, a zatim dodavanje malo dezinfekcionog sredstva pre nego što sve pomeša.

Nakon toga, uz pomoć valjka, nanesite smesu na zidove, kako biste prekrili sve mrlje i tragove. Na kraju snimka Tiktokerica potvrđuje da trik funkcioniše, i kaže da zidovi još bolje mirišu.

Čišćenje zidova možda deluje nepotrebno, ali roditelji znaju da će se deca lako zaprljati, a ovim trikom ćete se brzo osloboditi svih mrlja“, rekla je ona.

Prema rečima stručnjaka iz Architectural Digest-a, soda bikarbona se može koristiti za rešavanje tvrdokornih mrlja na zidovima jer je prirodno sredstvo protiv mrlja zbog visokog nivoa kiselosti.

Struktura sode deluje kao blagi abraziv koji može očistiti površine bez ostavljanja ogrebotina.

– Ako ne želite da koristite dezinfekciono sredstvo na zidovima, pokušajte sa rastvorom vode i sapuna. Napunite jednu kantu sa nekoliko litara tople vode, a u drugu pomešajte bistri tečni sapun za ruke ili posuđe i vodu. Zatim natopite krpu u rastvor i dobro je ocedite. Iako su sapun i voda nežni, prvo bi trebalo da testirate neupadljivo područje kao što je mali deo zida iza slike ili komada nameštaja da biste bili sigurni da materijal nije oštećen, objasnili su.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.