U trendu

Oprala sam zidove ovom smesom i posle su izgledali kao da sam ih tek okrečila (video)

Bilo da se radi o lepljivim otiscima ruku ili raznim ogrebotinama i mrljama, na zidovima se vremenom može nakupiti prljavština, a njihovo čišćenje može izgledati kao zastrašujući zadatak. Međutim, prema jednoj korisnici Tik Tok-a, postoji jednostavan način čišćenja koji bi mogao ubrzati proces.

@tanyahomeinspo

A hack you wish you’d known😳 #homehacks #cleaninghacks #tanyahomeinspo #cleanwithme #ukcleaning #cleantokuk #cleaningtips #hometips

♬ –

Ona je u svom TikTok videu na @Tanya Home Inspo profilu objasnila da su vam potrebni samo soda bikarbona, dezinfekcijsko sredstvo i valjak za krečenje zidova. U videu demonstrira rastvaranje kašike sode bikarbone u posudi tople vode, a zatim dodavanje malo dezinfekcijskog sredstva pre nego što sve pomeša.

Nakon toga, uz pomoć valjka, nanesite smesu na zidove, kako biste prekrili sve mrlje i tragove. Na kraju snimka Tiktokerka potvrđuje da trik funkcioniše, i kaže da zidovi još bolje mirišu. „Čišćenje zidova možda deluje nepotrebno, ali roditelji znaju da će ga deca lako zaprljati, a ovim trikom ćete se brzo osloboditi svih mrlja“, rekla je ona, a prenosi Jutarnji.

Prema rečima stručnjaka iz Architectural Digest-a, soda bikarbona se može koristiti za rešavanje tvrdokornih mrlja na zidovima jer je prirodno sredstvo protiv mrlja zbog visokog nivoa kiselosti. Struktura sode deluje kao blagi abraziv koji može očistiti površine bez ostavljanja ogrebotina.

– Ako ne želite da koristite dezinfekcijsko sredstvo na zidovima, pokušajte s kombinacijom vode i sapuna. Napunite jednu kantu s nekoliko litara tople vode, a u drugu pomešajte bistri tečni sapun za ruke ili posuđe i vodu. Zatim natopite krpu i dobro je ocedite. Iako su sapun i voda nežni, prvo bi ih trebalo testirati na malom području da biste bili sigurni da neće biti oštećenja, objasnili su.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar