U trendu

Oprali ste slučajno maramicu u veš mašini? Evo kako ćete se rešiti ostataka papirića s tkanine

Jedno od glavnih pravila kada je pranje odeće u mašini u pitanje jeste proveriti džepove pre ubacivanja veša u bubanj. Papirnate maramice često se mogu zaboraviti i ubaciti slučajno u mašinu s ostatkom odeće. Možda se čini kao sitna stvar, ali svaki put kada se suočimo s ovim problemom, to može biti frustrirajuće i oduzeti nam mnogo vremena.

U svakom slučaju, korisnici Fejsbuka su podelili svoja iskustva i savete za rešavanje ovog problema, što je svakako pomoglo mnogim ljudima koji ne žele da ponovo uključuju mašinu i gube silno vreme.

Ekspertkinja za čišćenje poznata kao Mrs Hinch i sama je dala svoj predlog. Ona je rekla: „Jedan od mojih omiljenih trikova je korišćenje četkice za zube. Iskoristite četkicu i lagano je trljajte preko džepa kako biste izvukli maramicu. “

Gospođa Hinch nije jedina koja koristi ovaj trik, mnogi su se u komentarima složili da je to jedan od najboljih načina za rešavanje problema.

Iako čini se da je vađenje maramice iz džepa nevažna stvar, to može učiniti razliku u trajanju odeće. Ako se maramica ostavi u džepu tokom pranja, ona može dovesti do oštećenja tkanine ili čak do raspada džepa. Stoga je važno proveriti džepove pre nego ih stavite u mašinu.

Postoji još jedan manje poznat, ali vrlo efikasan način za uklanjanje maramica iz džepa. To je korišćenje lepljive trake. Kao što i samo njeno ime govori, lepljiva traka se koristi za lepljenje i uklanjanje maramice iz džepa. Lepljiva traka se nanosi na maramicu i nežno se trlja preko nje, što omogućuje lako uklanjanje maramice iz džepa.

Međutim, treba imati na umu da se ova metoda može koristiti samo ako maramica nije prešla kroz mašinu za sušenje. Ako je maramica prošla kroz sušilicu, tada će se lepljiva traka raspasti i neće raditi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar