U trendu

Opran veš ne miriše na čisto? Evo kako da znate da li ste preterali s količinom deterdženta za rublje

Ako preterujete, nemojte se iznenaditi zašto vaše sveže oprano rublje ne miriše na čisto… Najmanje od svega, ma koliko to bilo paradoksalno, domaćice početnice greše s količinom praška za rublje, jer pažljivo prate uputstva na kutiji i izračunavaju količinu deterdženta koja zavisi i od broja prljavih stvari. Ali s vremenom, ovaj proces prelazi u režim autopilota i periodično ima previše deterdženta u mašini, piše B92.

Evo kako možete proveriti jeste li preterali.

Odeća je tvrda i ne tako prijatna dodir. To se događa zato što u mašini nema dovoljno vode za količinu praha koju ste stavili. Zbog toga se ostaci ne ispiraju, već se talože na stvarima.

U mašini se oseti neprijatan miris, koji ostaje na odeći. Naslage sapuna u bubnju i crevu su možda dovele do plesni i bakterija.

Počinjete da kijate i peku vas oči nakon što obučete opranu odeću, ili vas svrbi koža. Ovo može biti alergijska reakcija tela na prah koji je ostao na stvarima.

Odeća u boji postaje manje svetla. Ovo može biti slučaj ako deterdžent za rublje sadrži izbeljivač. U propisanoj dozi ne utiče na boju, ali kada ga ima više od preporučenog, može je isprati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar