U trendu

Oprez: 7 KLJUČNIH grešaka koje pravimo sa donjim vešom

Obzirom da čipka i druge sintetičke tkanine lako upijaju znoj i nisu prozračne, savršeno su uzgajalište bakterija u intimnom području što može dovesti do iritacije kože i infekcija.

1. Nosite čipkaste gaćice
Iako čipkaste mogu izgledati bolje od pamučnih gaćica, nošenje takvog donjeg veša donosi poprilično ozbiljne zdravstvene rizike. Budući da čipka i druge sintetičke tkanine lako upijaju znoj i nisu prozračne, savršeno su uzgajalište bakterija u intimnom području. To pak može dovesti do iritacije kože i infekcija.

Ako vam se uopšte ne sviđa pamučni donji veš, pobrinite se da barem međunožje vaših gaćica bude obloženo pamukom, jer to može da spreči razvoj gljivičnih infekcija.

2. Nosite pogrešan donji veš u teretanu
Verovatno trošite mnogo više vremena na odabir lepe odeće za teretanu, nego što pazite na to da je prikladno za trening. Što se tiče odabira donjeg veša, nemojte u teretanu nositi uske gaćice jer zarobljavaju vlagu koja može dovesti do iritacije kože.

Radije se odlučite za donji veš izrađen od prirodnih tkanina i zbog kojeg se nećete osećati ograničeno. I ne zaboravite da iste promenite nakon vežbanja, jer iscedak iz vagine i znoj mogu izazvati svrab u vašim intimnim delovima.

3. Stavljate donji veš u mašinu za sušenje
Stavljanje donjeg veša u mašinu za sušenje najbrži je način sušenja, ali to takođe znači da osetljivi materijal donjeg veša neće dugo potrajati. Toplota razgrađuje tkaninu i uzrokuje njeno smanjivanje. Bolje je da donji veš stavite na stalak za sušenje, sušenje neće dugo da traje.

4. Koristite mirisni deterdžent ili omekšivač
Još jedna greška koju radite dok perete veš je upotreba deterdženta ili omekšivača zbog kojeg vaše donje rublje miriše na cveće. Ovi veštački mirisi u deterdžentu mogu prouzrokovati osip i alergijske reakcije pa vam intimni delovi mogu biti nadraženi. Budući da je koža oko ovog područja osetljivija, bolje se odlučite za hipo alergenski deterdžent bez mirisa.

5. Nosite pogrešan kroj za svoje telo
Samo zato što je određeni stil donjeg veša u trendu ili izgleda dobro, ne mora nužno da znači da će vam odgovarati. Neprikladan donji veš ne samo da će vam stvoriti vidljive linije preko farmerki, suknji i haljina, već može prouzrokovati različita stanja kože i infekcije mokraćnog sistema.

6. Nosite odeću za oblikovanje tela
Iako steznici mogu izgledati prekrasno dok nosite haljinu, oni mogu nanijeti i ozbiljnu zdravstvenu štetu ako ih prečesto nosite. Takva vrsta donjeg veša pritiskaće vaše telo i vršiti dodatni pritisak na mokraćni mehur.

7. Birate donji veš s podignutim ivicama
Iako mali detalji, poput čipke i volančića po ivicama čine donji veš lepšim, bolje je da odaberete bez takvih dodataka. Čvrste elastične vrpce mogu nadražiti ​​kožu, a ako se iritacije nastave, na kraju mogu dovesti do ožiljaka, piše Bright Side.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.