U trendu

Organizujte sve prostorije u stanu uz ovih 5 koraka

Čišćenje i organizacija čitavog doma lako se može otrgnuti kontroli i pretvoriti u stres. Bez obzira na to da li u stanu živite svega nekoliko meseci ili više godina, velika je verovatnoća da ste za to vreme uspeli da nakupite višak stvari koje vam otežavaju organizaciju i održavanje reda. Iako raščišćavanje može delovati prekomplikovano, imamo za vas nekoliko trikova koji će vam olakšati čitavu avanturu. Iskoristite poslednji period ove zime da se pripremite za proleće na vreme i u sunčane dane uđete rasterećeni i organizovani.

1. Počnite od kuhinje

Kuhinja je srce svakog doma, te ne čudi da je najčešće upravo ova prostorija najpretrpanija viškom stvari. Bez obzira na njenu veličinu, dodatni prostor ćete dobiti korišćenjem vertikalnih površina – zidova i visećih elemenata. Instaliranjem dodatne otvorene police ili magneta za noževe učinićete da vam najčešće korišten pribor bude uvek nadohvat ruke, a oslobodićete preko potrebnu i nikad dovoljno veliku radnu površinu.

Ne zaboravite ni na moć organizatora za fioke, koji će večiti haos u njima pretvoriti u dobro iskorišćen prostor. Organizator za fioke ne samo da će stvari u fiokama učiniti dostupnijim i vidljivijim, već će i povećati iskoristivost prostora.

Praktična stvar za odlaganje su i dekorativne police na točkiće (za odlaganje voća i povrća, na primer), koje možete lako pomerati i na taj način osloboditi delove kuhinje koji se trenutno koriste.

2. Dnevna soba

Prvi korak pri organizaciji dnevne sobe, kažu stručnjaci, trebalo bi da bude bolja iskorišćenost postojećeg prostora i nameštaja. Razmislite šta od trenutnih komada možete zameniti višenamenskim varijantama, poput stočića sa delom za odlaganje, ili kauča sa ugrađenom policom za knjige. Mnogi kauči imaju u sebi ugrađen dodatan prostor za odlaganje, te ukoliko to sa vama nije slučaj, razmislite o ovoj mogućnosti pri sledećoj kupovini.

Ukrasne korpe su uvek dobro rešenje i kao dekoracija, ali i kao pomoć pri odlaganju.

Takođe, ukoliko tv podignete i okačite na zid, dobićete mnogo slobodnog prostora na mestu njegove nekadašnje police.

Police za knjige pružaju pregršt mogućnosti za kreativno čuvanje uspomena, biljaka, ramova za slike, umetnina i sveća. Zamenom već postojećih polica za više, ili dodavanjem par pregrada možete dobiti još prostora za odlaganje i poigravanje kombinacijama boja i oblika.

Ukoliko iznajmljujete stan, ne zaboravite da se pre bušenja zidova i većih promena u stanu konsultujete sa stanodavcem.

3. Spavaća soba

Prostor ispod kreveta najbolje je rešenje za odlaganje stvari koje ređe koristite – sezonske odeće i obuće i dodatne posteljine.

Organizacija ormara omogućiće vam više prostora i bolju preglednost. Ne zaboravite da iskoristite prostor ispod delova sa čivilukom, u kom možete odložiti kutije sa torbama, šalovima i kapama, i slično, a u prostoru za odlaganje možete čuvati i knjige, prazničnu dekoraciju, ćebad i jastuke za goste. Ulaganjem u par dodatnih polica, organizatora za fioke ili pregrada možete postići da u vaš ormar stane i dvostruko više stvari nego u početnoj varijanti.

4. Kupatilo

Iznenađujuće je koliku promenu i red može izazvati jednostavno raščišćavanje sredstava za higijenu sa kade i lavaboa. Mini viseće police koje se lako kače i montiraju mogu potpuno rasteretiti površine koje svakodnevno koristite.

Vrata svojom površinom mogu predstavljati pametan dodatni prostor – dodavanjem kukica za kačenje peškira ili korišćenjem ugla iza vrata za dodatnu policu.

No, ne zaboravite najvažnije, kako za kupatilo, tako i za ostale prostorije – ključ dobre organizacije leži pre svega u raščišćavanju od viška stvari, što podrazumeva pre svega oslobađanje od stvari koje ne koristite ili koje vam više ne služe.

Ukoliko pak poželite da svoj trenutni prostor zamenite novim, pogledajte ponudu prodaje stanova.

5. Ne zaboravite hodnik

Iako je poslednji na spisku, hodnik je verovatno prva i najvažnija stvar koju treba dobro organizovati jer predstavlja prvi utisak kako uđete u dom, i poslednji vas ispraća kada izlazite. Stoga je važno da stvari koje su vam važne i koje često koristite budu vidljive, dobro organizovane i uvek dostupne.

Posebno mesto za ključeve će vam pomoći da ih ne zaboravljate kada napuštate stan, bilo da je reč o lepoj posudi, korpici ili kukici za kačenje.

Dobra organizacija cipela rasteretiće prostor, a u tome vam mogu pomoći dodatne police ili lepe, dekorativne korpe za odlaganje.

Takođe, ne zaboravite da odredite kutiju ili fioku za odlaganje pošte, računa ili drugih sitnica koje unesete u stan kada ulazite, a ne znate šta biste s njima dok se ne raspremite.

Prilikom organizacije je najvažnije da pratite sebe i svoje potrebe. Jednom kada otkrijete sistem koji vam odgovara, sve nakon toga je samo održavanje reda i uživanje u istom. Cilj dobre organizacije je da stvorite sebi prijatan i funkcionalan prostor. Zbog toga ne zaboravite da u ceo proces unesete i dozu zabave.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar