Osećate smrad u kolima kada uključite klimu? Malo ko zna za tajno dugme na suvozačevom mestu, bolje će i hladiti

Ako vas iritira neprijatan miris u kolima kad upalite klimu, postoji trik koji će ga rešiti

Topli dani su stigli, a klima je spas u dugim vožnjama. Kada uređaj počne da gubi snagu, stvara se neprijatan miris. Ovo je jedan od razloga zbog kojih mnogi izbegavaju da je koriste, ne znajući za trik koji se nalazi na suvozačevom mestu. Na TikTok-u je osvanuo snimak koji pokazuje kako možete da se rešite neprijatnog mirisa, ali i poboljšate hlađenje.

„Ako u automobilu osetite miris kada se uključi klima, a hlađenje nije dovoljno dobro, u tom slučaju otvorite kasetu. Tu je prekidač koji držite pritisnutim, a zatim ćete videti da kutija sama pada. Nakon toga držite dugme, povucite ga prema gore i tada možete da vidite element filtera klima uređaja“, pokazala je jedna žena u snimku koja se iznenadila kad je ugledala prljavštinu.

„Filter vratite na isti način kako ste ga i izvadili. Pričvrstite poklopac i ugradite kutiju. Korišćenjem ove metode možete sami da zamenite filter uređaja“, zaključila je, a mnogi vozači su istakli da nisu znali za ovaj trik. Pogledajte kako bi to trebalo da izgleda, možda vam posluži ovog leta:

@master_driver666

Tips for replacing car parts.#driving #skills #tips #knowledge #fpy

♬ 原聲 – Master driver – Master driver

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.