U trendu

Ostalo vam je boje nakon krečenja? Evo kako da je sačuvate – ostaće kao nova!

Ako vam je nakon krečenja ostalo još farbe za zidove i želite da je sačuvate za ponovnu upotrebu, aluminijumska folija može da vam pomogne da boja ostane jednako kvalitetna i nakon dužeg vremenskog perioda.

Aluminijumska folija je jedan od najsvestranijih predmeta koje možete imati u svom domu. Ima mnogo namena za nju, a koje nemaju nikakve veze sa hranom za koju se najčešće koristi. Može biti korisna i kada krečite, jer je možete koristiti na različite načine tokom procesa bojenja.

Zapravo, možete koristiti komad folije da biste sačuvali ostatak farbe i očuvali je svežom i glatkom, prenosi klix.ba.

Stavljanje aluminijumske folije preko farbe pre nego što vratite poklopac na kantu pomaže da se spreči stvaranje zgusnutog sloja na vrhu. Kada se taj sloj stvori na vrhu, može biti teško da se ukloni i dođe do upotrebljive farbe ispod. Njegovi ostaci mogu se odlomiti u tečnost, ostavljajući neravnomeran trag.

Stavljanje folije na vrh farbe pre zatvaranja poklopca pomoći će da se spreči oksidacija farbe i stvaranje tog sloja, čime će se očuvati vaša farba u vrhunskom stanju.

Ako ste sigurni da je poklopac čvrsto pričvršćen, možete da sačuvate poklopac okrenut obratno da biste sprečili stvaranje neželjenog sloja na vrhu. Kad budete spremni da ponovo koristite farbu, samo skinite poklopac i uklonite foliju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar