Ostavila je posudu sa sirćetom pored šporeta: Posle samo par sati rešila se problema koji muči sve nas

Svima je i te kako poznato da se tokom kuvanja mogu širiti i oni neprijatni mirisi, poput mirisa ribe, koji se zadržavaju u kuhinji i kojih je teško rešiti se. Međutim, da biste ih uklonili ne morate koristiti neke posebne deterdžente, niti na specijalan način čistiti kuću.

Dovoljno je samo da u kuhiniji pored šporeta ostavite činiju sa sirćetom!

Sirće u činiji će, verovali ili ne, neutralisati loše mirise i pre nego se pojave, tvrde stručnjaci za čišćenje. Takođe, oni preporučuju da je dovoljno posle kuvanja iskoristiti belo sirće, ostaviti ga da prenoći i ono će apsorbovati sve neprijatne mirise. Kuhinja će nakon toga biti sveža i mirisna.

Ukoliko ima zagorele hrane u vašoj kuhinji i neprestano kuvate, možda ćete se teže rešiti neprijatnih mirisa samo sa činijom sirćeta, pa stručnjaci savetuju da prokuvate u loncu vodu sa tim sastojkom. Na taj način će para ukloniti sve mirise od kuvanja. Opcija je i da se u eliminisanju neprijatnih mirisa koristi boca sa raspršivačem u kojoj su rastvorene dve šolje vode i do dve kašičice sirćeta. Ta smesa može pomoći kod upornijih mirisa jer će obezbediti „tračak“ svežeg vazduha u vašoj kuhinji. I dok ima onih koji misle da će im nakon toga cela kuhinja smrdeti na sirće, nije istina, jer miris sirćeta brzo ispari, a sa sobom neutrališe teške mirise kuvanja i pečenja.

Inače, sirće je odličan „preparat“ i za apsorbovanje neprijatnih mirisa, ali i čišćenje zato što u sebi sadrži sirćetnu kiselinu koja neutrališe neprijatne mirise. Međutim, važno je reći da se svakako mora rastvoriti sa vodom, u suprotnom možete sebe dovesti u opasnost da se opečete, pri čemu se posebno osetljive oči, ali i lice, piše Espreso.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.