Osvežite zidove, besplatno i bez krečenja izgledaće kao da ste ih okrečili, a ceo stan divno će zamirisati (video)

Zidove bi trebalo oprati svakih šest meseci, tvrdi ekspertkinja za čišćenje koja je otkrila i kako to tačno učiniti. Osim toga, ona tvrdi i da bi ljudi koji u kući imaju decu i kućne ljubimce, zidove trebalo da operu jednom mesečno, prenosi Dejli Mejl.

@kacie_thebigcleanco

Wall cleaning – i make it look easy but its one of the toughest jobs on a cleaner’s body! #wallcleaning #forallaustralia

♬ original sound – Kacie – The Big Clean Co

U videu na Tik Toku, ekspertkinja briše ceo zid dugom krpom za prašinu, vertikalnim potezima gore-dole po zidu. Tvrdi da je važno da redovno proveravate krpu da vidite kada je treba istresti ili zameniti kako se prašina ne bi ponovo vraćala na zid. Zatim napuni sudoperu višenamenskim sredstvom za čišćenje i vodom, i u njega umoči perač za prozore kojeg dobro ocedi.

Nakon toga, natopi čistač za prozore u rastvor sredstva za čišćenje i vode, i jače istrlja mrlje i ogrebotine na zidu, te područja oko prekidača za svetlo, štokova i zidova koja su izložena masnoj prljavštini, jer je za njih potrebno više od samo suvog brisanja. Nakon toga ispere čistač u u čistoj vodi i ponovo pređe preko istog područja.

Upozorava i da pazite da ne navlažite zid ili ga pregrubo izribate. Rad odozdo prema gore može zvučati kontraintuitivno, ali na taj način sprečava se stvaranje pruga ili prljave vlage koje bi kapale niz zid.

Takođe biste trebali da budete oprezni s tim što koristite za čišćenje i da ne koristite pregruba sredstva, jer biste tada mogli da oštetite boju zida.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.