Oteraće sve negativno: Obavezno stavite ovaj predmet na terasu i uhvatite svoju sreću!

Neki od najpoznatijih predmeta koji se smatraju talismanima jesu feng šui žaba za privlačenje novca, potkovica, hvatač snova, detelina sa četiri lista.

Međutim, jedan predmet mnogi ljudi imaju u svom domu, najčešće na terasi, a ne znaju njegovu pravu simboliku.

Reč je o hvataču vetra, zvončićima koji često ukrašavaju stanove, kancelarije, terase, a potiču iz kineske tradicije. Kada duva vetar zvona ili drvene palice s epomeraju, udaraju jedna od drugu i stvaraju nežan i melodičan zvuk.

Prema feng šuiju, hvatač vetra je moćna amajlija za koju se veruje da štiti dom od negativne energije. Tradicija energetske zaštite doma sa hvatačom snova razvila se još u drevnoj Kini, a zadržala se do danas.

U feng šui filozofiji uređenja prostora smatra se da hvatač vetra ne samo da štiti dom od negativnih energetskih vibracija, već privlači pozitivnu energiju, sreću i priliv novca. Svaki put kada vetar pokreće zvona, to simbolizuje d au vašem domu vladaju harmonija i radost.

Hvatači vetra su jedna od najlepših dekoracija za terasu, čak iako ne verujemo u ovu simboliku. Njihov zvuk može delovati opuštajuće dok pijete prvu jutarnju kafu ili završavate dan čitajući knjigu uz čašu omiljenog vina – donosi pozitivnu energiju i osećaj smirenosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.