U trendu

Oterajte jednom zauvek golubove sa terase: Ove stvari ne mogu da smisle

Ako ne želite da golubovi zauzmu vaš balkon i pretvore ga u svoj dom imamo nekoliko efikasnih metoda za odvraćanje golubova jednom za svagda!

Uz pomoć ovih saveta, golubovi vam više neće biti redovni gosti na terasi.

1. Aluminijumska folija

Oni koji su probali trik sa aluminijumskom folijom tvrde da golubovi više nikada nisu dolazili na njihovu terasu. Poenta je da se terasa što više ukrasi folijom, golubovi neće imati hrabrosti da joj priđu.
Takođe možete da se i poslužite i dodatnim trikovima poput ovih:

2. Šareni elementi

Iznad balkona stavite konopac i vežite trake od obojenih materijala ili folije. Podstaknute vetrom će odvratiti golubove. Isti efekat možete postići i plastičnim kesama, plastičnim bocama, velikim balonima, CD-ovima ili vetrenjačama.

3. Gel ili svetleće trake

Trake ultraljubičaste boje, reflektujuće svetlosti i hologramske trake dostupne su na tržištu. Postoje i gelovi, a najvažnije je da će ove boje golubovi videti kao vatru na balkonu i neće sleteti.

4. Traka sa šiljcima

Izaberite traku sa plastičnim, tupim šiljcima, jer metal može da povredi ptice. Umesto trake, možete koristiti i metalne spirale ili pokretne šipke. Montirajte ih na ogradu i prozorsku dasku, a ptice neće moći udobno da sede.

5. Ribolovačka mreža

Pričvrstite mrežu na ogradu i povucite je tako da ptice ne mogu doći na balkon ili prozor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.