U trendu

Otkrivamo trik: Kako do blistavo belih fuga u kupatilu za samo 5 minuta

Zbog stalne izloženosti vlazi, fuge u kupatilu postaju idealno leglo buđi i prljavštine. Vremenom gube belinu i potamne, što kupatilu može dati neuredan i nečist izgled. Na sreću, rešenje je jednostavno i brzo – potrebna su vam samo dva sastojka koja verovatno već imate kod kuće: soda bikarbona i 3% hidrogen.

Soda bikarbona deluje kao prirodni abraziv koji nežno, ali efikasno uklanja nakupljenu prljavštinu, a istovremeno deluje i kao izbeljivač. Hidrogen, s druge strane, deluje kao moćno izbeljivač koji takođe uklanja buđ. Kada kombinujemo snagu dva sastojka, dobijamo dobitnu kombinaciju za izbeljivanje zglobova.

Da biste napravili pastu za čišćenje, jednostavno pomešajte sodu bikarbonu i hidrogen u plastičnoj posudi dok ne dobijete gustu pastu. Zatim nanesite pastu na fugu uz pomoć stare četkice za zube, što će omogućiti precizno i temeljno nanošenje. Ostavite pastu da deluje pet minuta, a zatim nežno istrljajte četkom. Ako je potrebno, ponovite postupak za još bolji efekat.

Nakon čišćenja fuga, samo isperite pastu vodom i obrišite fugu čistom krpom. Rezultat? Sjajne bele fuge koje će vašem kupatilu vratiti sjaj i čistoću.

Da bi fuge bile čisti bez mnogo napora, potrebno je redovno ih održavati. Posle svakog tuširanja možete brzo očistiti tuš kabinu mešavinom alkoholnog sirćeta i vode, što pomaže u sprečavanju nagomilavanja prljavštine i buđi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.