U trendu

Otpušite odvod za samo 3 sekunde: Uz ovaj jednostavan trik, cevi će „prodisati“ (VIDEO)

Jednostavan trik koji će vam pomoći da uz soda bikarbonu i sirće pročistite sudoperu. Vremenom se ovde nakupljaju naslage prljavštine i masti, koje bi povremeno trebalo očistiti upravo na ovaj način.

Ako muku mučite sa odvodom u kuhinji ili kupatilu, te se isti često zapuši ili voda ne otiče dovoljno brzo, ne morate odmah u pomoć zvati vodoinstalatera niti kupovati skupe preparate.

Postoje i jednostavni, a efektni „uradi sam“ trikovi, za koje vam ne treba ništa, sem onoga što gotovo sigurno već imate u kuhinji. Dakle, pripremite sodu bikarbonu i alkoholno (belo) sirće, pa najpre u odvod stavite nekoliko kašika sode bikarbone, a porom sipajte sirće.

Reakciju ćete momentalno videti, a ovaj trik već su isprobali mnogi lifestyle blogeri, te tvrde da zaista pomaže, a neki su snimili i video na tu temu.

Ako iz nekog razloga ne želite da isprobate ovaj trik, ili trenutno u kući nemate oba sastojka, pokušajte i na sledeće načine da otpušite odvod:

Staru vešalicu od tanke žice rasformite tako da dobijete ravnu žicu, a potom kraj iste savijte tako da napravite malu udicu. Ugurajte taj kraj u odvod i počnite da „pecate“, kako biste izvukli ostatke hrane ili prljavštinu koja je i uzrok začepljenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar