U trendu

Ova 2 prirodna sastojka će učiniti čuda na vašem tepihu, nećete morati da ga ribate

Svaki dom nosi tragove svojih životnih priča, koje se često pojavljuju u vidu mrlja na tepisima i tapaciranom nameštaju. U nastavku ćete saznati o čudotvornoj pasti za uklanjanje mrlja sa tepiha.

Uklanjanje mrlja sa tepiha može biti muka za guzicu, jer mrlje često izgore u tkaninu. Često pribegavamo skupim sredstvima za čišćenje ili hemikalijama bez razmišljanja o prirodnim alternativama koje su efikasne i prijateljske za životnu sredinu.

Predstavljamo vam dva prirodna sredstva za čišćenje koja će se oprostiti od vaših tvrdokornih mrlja, a da ne ugroze tkanine ili vaše zdravlje.

Prašak za pecivo: svestrano sredstvo za čišćenje iz vaše kuhinje

Prašak za pecivo, obično poznat po svojoj ulozi u kuhinji, deluje iznenađujuće dobro za čišćenje mrlja. Njegova sposobnost da nežno, ali temeljno razbije mrlje, stavlja ga na pijedestal prirodnih sredstava za čišćenje. Napravite pastu od praška za pecivo. Pomešajte nekoliko kesica praška za pecivo sa malo vode, nanesite smesu na mrlju i ostavite da odstoji neko vreme. Ostavite pastu da deluje nekoliko sati ili preko noći. Zatim dobro izribajte mrlju četkom i usisajte tepih.Ovaj jednostavan, ali efikasan proces omogućava da prašak za pecivo prodre duboko u tkaninu, uklanjajući mrlju iznutra ka spolja.

Kisela voda: prirodna moć čišćenja kiseline

Kisela voda je još jedno izuzetno efikasno prirodno rešenje za tvrdokorne mrlje. Postoje najmanje dve efikasne metode za čišćenje tepiha kiselom vodom. Prvi je da upotrebite mešavinu od pola čaše sirćeta i pola čaše vode, nanesete krpom na mrlju i sačekate da se osuši, a zatim jednostavno usisajte tepih. Druga metoda podrazumeva da napravite pastu od dve kašike sirćeta, dve kašike praška za pranje veša i malo vode, utrljate je u mrlju i ostavite da se osuši dva do tri sata pre nego što usisate tepih.

Ovim prirodnim opcijama čišćenja ne samo da uklanjate mrlje, već i smanjujete svoj ugljenični otisak i doprinosite održivom načinu života. Prašak za pecivo i kisela voda su vaši pouzdani saveznici u čišćenju koji ne samo da će osvežiti vaš dom, već ga učiniti bezbednijim za vas i vaše najmilije.

Sa prirodnim rešenjima za čišćenje, možete očistiti svoj dom bez griže savesti, znajući da činite i nešto dobro za životnu sredinu, prenosi Citymagazine.si.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar