U trendu

Ova biljka ima moćnu energiju: Držite je na ovom mestu u kući i očekujte ubrzo bogatstvo, ljubav i sreću

Bambus je dekorativna biljka popularna u feng shuiju zbog moćne energije koju širi prostorom u koji je postavljena. Reč je o biljci koja vrlo brzo raste i deluje čvrsto i stabilno. Njegova stabljika je šuplja, što simbolizuje otvoreno, ponizno srce.

Bambus je takođe simbol sreće i dugovečnosti, a ova biljka je povezana sa svih 5 elemenata, što je čini jednom od vodećih biljaka za privlačenje i napredak u feng shuiju. Drvo – same biljke, Zemlja – kamenje koje se koristi za rast biljaka, Voda – voda s kojom rastu biljke, Vatra – predstavljena crvenom trakom koja se često vezuje za njih, Metal – staklena posuda u kojoj držite bambus. Ako je to keramička posuda, treba da sadrži nešto metalno ako se koristi, kao što je novčić ili figurica.

bambus
Foto: Jason WendtCC BY 2.0

Gde postaviti bambus u kući kako bi on delovao?
Ova biljka takođe privlači obilje. Da biste privukli više prosperiteta, stavite tri ili devet stabljika bambusa u ugao bogatstva u vašem domu. Da biste pronašli ugao bogatstva, stanite na prednji ulaz svog doma ili sobe i locirajte krajnji levi ugao. Postavite svoj srećni bambus baš tu s namerom da nastavite rast i širenje vaših finansija.

Postavljanje srećnog bambusa u ugao odnosa može pomoći u podršci vašoj nameri da uspostavite harmoničan odnos između vas i vašeg sadašnjeg ili budućeg partnera. Da biste pronašli područje odnosa u vašem domu, stanite na ulazna vrata i locirajte krajnji desni ugao svog doma. Takođe, možete pronaći područje odnosa u vašoj spavaćoj sobi tako što ćete stajati na vratima spavaće sobe i locirati krajnji desni ugao sobe. Postavite vazu s vodom u ovo područje s dve stabljike srećnog bambusa: jedna koja predstavlja vas, a druga vašeg partnera. Najbolje je ako su dve stabljike slične veličine, što simbolizuje uravnotežen odnos između vas i partnera.

Srećni bambus je povezan s elementom drveta, koji predstavlja rast, nove početke i porodičnu harmoniju. Pokušajte da bambus postavite blizu ulaza u svoj dom da biste uneli bilo koji od ovih aspekata u svoj život. Ulazak u vaš dom je način na koji energija dolazi u vaš život, tako da je ovo sjajno područje za aktiviranje lepih vibracija bambusom.

U feng shuiju, vaš sto predstavlja vašu karijeru, posao i vaš životni put. Ako vam je potreban veći rast u vašem poslu, srećan bambus na vašem stolu može vam pomoći da inspirišete rast i proširenje u vašoj karijeri.

Kako će bambus reagovati i na energiju u vašem domu i šta može da privuče, zavisi i od broja bambusa koje imate u kući:

– Dve stabljike predstavljaju ljubav.
– Tri stabljike predstavljaju sreću, bogatstvo i dug život.
– Pet stabljika predstavlja područje života koje utiče na bogatstvo.
– Šest stabljika predstavlja sreću i bogatstvo.
– Sedam stabljika predstavlja dobro zdravlje.
– Osam stabljika predstavlja rast.
– Devet stabljika predstavlja veliku sreću.
– Deset stabljika predstavlja savršenstvo.
– Dvadeset i jedna stabljika predstavlja moćan blagoslov.

Kako da sami dobijete spiralni bambus
Na internetu se nedavno pojavio sjajan savet kako da sami kod kuće napravite spiralni bambus od već postojeće grane ove biljke.

Potrebno je najpre ukloniti sve listove sa procvetale grane dok ne ostane samo grana. Nju zatim obmotajte oko jednog drvenog valjka prečnika oko 5 cm i obavijte bakarnom živom. Donji deo biljke stabljike ostavite ravno, a gornji omotajte u krug kako bi se napravila spirala. Sve zajedno stavite u vodu i gledajte kako se posle izvesnog vremena formira spiralni bambus.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar