U trendu

Ova biljka je hit 2023. godine: Ne treba joj svetlost, ne smeta joj hladnoća, obožava vlagu

Jedna od hit biljaka u 2023. je tzv. kovrdžava paprat koju neko još zovu i čupava je vrsta paprati poreklom iz tropskog područja, čije održavanje je jako jednostavno. Traži polusenovit do senovit položaj, a optimalna temperatura za rast i razvoj ove biljke je 20 °C, dok je minimalna zimska temperatura na kojoj će uspevati 18 °C.

Treba je zalivati redovno, i izbegavati prezasićenost supstrata vodom. Potrebno je osigurati joj i relativno visoku vlažnost vazduha. Zato nije loše smestiti je u kupatilo.

Kovrdžava paprat traži prihranjivanje svake dve nedelje, a posebno u vreme aktivnog rasta. Ima lepe, duguljaste, lepršave i dekorativne listove koji su zaštitni znak paprat.

Možemo je uzgajati samostalno ili kombinovati s drugim biljkama , pa se tako jednako dobro slažu i ako su im susedi u saksiji biljke s cvećem ili bez cvetova.

Kovrdžava paprat voli vlagu i nije preterano osetljiva na menjanje pozicije, promenu vremena ili ako je dolaskom lepšeg vremena preselimo iz kuće na otvoreno, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar