U trendu

Ova biljka može da vam promeni život, doneće vam SREĆU I BLAGOSTANJE

Još su rimski sveštenici koristili ruzmarin kao tamjan u svim verskim ceremonijama, a decenijama unazad se koristi kao zaštita od negativne i zle energije koju neko pokuša da unese u vaš dom.

Dakle, od davnina je poznato da se ova biljka koristi kao neka vrsta amajlije. Veruje se da ukoliko u kuću unesete ruzmarin, sa njim unosite i blagostanje.

U 9. veku Karlo Veliki insistirao je da ova biljka raste u njegovim kraljevskim vrtovima, jer je verovao u njegova magična svojstava. Iz ovih razloga je zaslužio naziv magična biljka:

– Veruje se da ruzmarin privlači novac i blagostanje u dom, zato ga svaki dom mora imati. Takođe ga možete nositi i u novčaniku.

– Okačite nekoliko ruzmarina iznad ulaznih vrata kako biste zaštitili kuću od provalnika i sprečili da negativna energija uđe. Veruje se da on služi kao neka vrsta amajlije, pa će svakim domi koji ga ima na ovom mestu biti zaštićen od zla.

– Ruzmarin je efikasan za poboljšanje memorije i u te svrhe se koristi u vidu eteričnog ulja.

Njegov miris povoljno utiče na nervne ćelije, pa je odličan i za opuštanje. Iz tog razloga se koristi i kod meditiranja.

Ruzmarin je povezan sa plodnošću, pa se prporučuje da nekoliko grančica držite pored kreveta u kojem spavate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar