U trendu

Ova biljka najviše od svih privlači novac i sreću u vaš dom, evo kako se pravilno neguje

Prema verovanju drevnih Feng Šui stručnjaka, zelene biljke donose u dom pozitivnu energije, ali i bogatstvo.

Istočnjački učitelji posebno izdvajaju krasulu, koju krasi prelepa mala krošnja, dok oblik lista podseća na kovanice.

Smatra se da povoljno utiče na zaradu i finansijske mogućnosti, te bi je trebalo držati sa desne strane ulaznih vrata kako bismo imali više novca. Odličan su izbor i za kancelarije, a u nekim azijskim zemljama se čak prenosi sa kolena na koleno.

Sa druge strane, veoma je važno da joj se posvetite i da je negujete sa puno ljubavi, jedino tako će vam pružati najbolje vibracije i blagostanje.

Evo kako se pravilno neguje
U prirodi krasula raste na peščanom ili kamenitom tlu. Simulirajte ovo prirodno okruženje, jednostavno pomešajte u razmeri 3:3:1 pijesak, baštensku zemlju i perlit, pa sjedinjenu masu stavite u saksiju.

Vrlo lako se razmnožava
Krasula se se lako razmnožava reznicama stabljika ili listova. Da biste to uradili, čistim nožem odrežite zdrav list ili zdravu stabljiku sa nekoliko listova. Stavite reznicu na čisto i suvo mesto i ostavite da raste i pusti koren. Kada su vaše reznice ukorenjene, možete ih posaditi u saksiju, u obično zemlju za cveće i redovno zalivati. Razmnožavanje se najbolje vrši tokom vegetacije, za vreme proleća i leta.

Biljci je potrebna jaka svetlost da bi dobila živopisne boje listova, ali puno Sunca ih može spržiti. Sprečite ovo tako što ćete drvo novca staviti u delimičnu sjenku, gde može dobiti dovoljno svetla.

Ne zaliva se često
Zaliva se veoma retko. Pravilo je da se gornji sloj zemlje osuši na dodir pre sledećeg zalivanja. Češće zalivanje im je potrebno tokom letnjih meseci i visokih temperatura. Zimi svedite na minimum.

Drvo novca zahteva umerenu temperaturu sa niskom vlažnošću kako bi se ravnomerno razvijala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar