U trendu

Ova domaćica godinama ne kupuje hemiju, a kuhinja joj blista: Njena tajna je u jednom sastojku

Poslednjih godina sve više domaćica okreće se prirodnim sredstvima za čišćenje doma. Pre svega su mnogo bezbedniji i sigurniji za porodicu, ali i značajno jeftiniji u odnosu na hemikalije. Na društvenim mrežama vlada prava pomama upravo za čišćenjem kuće uz prirodne i neškodljive sastojke iz kuhinje.

Alison je tiktokerka koja se na mrežama predstavlja pod imenom “Ali stara škola” i svojim pratiocima je otkrila kako da uštede veliki količinu novca na kupovinu hemije. Uporne tvrdokorne naslage na rerni, šporetu, u mikrotalasnoj ili na kuhinjskim elementima gotovo je nemoguće skinuti bez jakih hemikalija. Kako je poručila Alison ona za čišćenje kompletne kuće koristi samo jedno sredstvo koje joj pomaže da jednostavno i lako reši fleka, masnih mrlja i nečistoće u svom domu.

Ona tvrdi da za čišćenje u svojoj kući koristi jedino i isključivo alkoholno sirće. Kako je objasnila koristi ga za čišćenje svih površina u kuhinji, za rešavanje neprijatnih mirisa u mašini za pranje sudova. Kako je objasnila ona u mašini za pranje sudova ostavi čašu punu sirćeta na gornjoj pregradi, dok mericu sirćeta sipa i u deo koji je u mašini za pranje veša predviđen za prašak. Potom uključi obe mašine na program visoke temperature. Ne samo što se u mašinama više ne oseća neprijatan miris, već ih i dezinfikuje.

Alison je otkrila i trik za brzo čišćenje mikrotalasne rerne. Čašu sa pola sirćeta i pola vode stavila je u mikrotalasnu rernu i uključi na nekoliko minuta. Nakon toga uzme ubrus ili krpu i jednim potezom prebriše celokupnu masnoću koja se sada lako skida. Aparate za kafu redovno dezinfikuje i čisti na isti način.

@oldschoolali

We are cleaning all the things today with vinegar!!! It’s super versatile since it can be used from cooking to cleaning. I love something you can stock and use in 1,000 different ways! . What other ways do you use vinegar? . #vinegar #cleaning #howtoclean #vinegarcleanseverything #nontoxiccleaning #nontoxic #sustainableliving #sustainablehome #vinegarhacks #howto #clean #infusedvinegar #cleaningtips #cleaningday #wipeitdown #cleantok #cleaningtiktok #cleaninghacks

♬ original sound –

Tiktokerka je objasnila da rastvorom vode i sirćeta koristi za brisanje kuhinjskih elementa i poda. Kako bi joj kuća lepo mirisala ona u staklenu posudu naspe sirće, pa u njega umoči grančice lavande i rumzarina. Potom zatvori teglu i ostavi da odstoji nekoliko dana. Na kraju doda kriške ili sok od limuna i vodu pa ovi rastvorom briše podove i ostale površine, čak i kuhinjske zidove, piše britanski San.

Ona je naglasila da je oprez prilikom korišćenja sirćeta neophodan kada je u pitanju kameni pod ili mermer, jer sirće može da ostavi fleke koje je nakon toga nemoguće ukoloniti. Za sve ostalo ne morate da kupujete skupa sredstva za čišćenje, dovoljno je da imate alkoholno sirće u svom domu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar