Ova godina je jedinstvena: Evo šta treba da uradite u kući kako bi prizvali bogatstvo u 2022.

Astrolozi i numerolozi kažu da će ova 2022. godina biti nova u punom smislu te reči, jako će se razlikovati od prethodnih. Predviđaju transformacijska lična otkrića, inovativno stvaranje umetnosti, lakoću i radost, prosperitet i ekspanziju… Sugerišu kako bi u periodu koji je pred nama napokon mogli malo više da uživamo u životu.

Zašto je 2022. toliko jedinstvena godina?

Ona predstavlja broj 6 u numerologiji (2+2+2), a energija tog broja povezana je veoma sa feng shuijem. Naglasak se stavlja na dom, ljubav, kreativnu moć i ravnotežu. Ova godina je idealna za izgradnju lične energije i samopouzdanja, kao i za stvaranje utočišta u kojem se osećate sigurno i spremno za velike kreativne skokove u životu.

U ovoj 2022. godini Jupiter provodi puno vremena jureći kroz Ribe (do 10. maja, a potom ponovo od 28. oktobra do 20. decembra), a to je dobra prilika za sreću, rast, darivanje i procvat. Astrolozi kažu kako Jupiter u poslednje dve godine nije ‘širio svoja krila sreće nadaleko i naširoko’, ali to se menja u ovoj godini kada će se pojaviti jak osećaj magije i beskonačnosti.

Jupiter se, takođe, susreće s Neptunom u znaku Riba u aprilu, što je redak događaj za koji astrolozi predviđaju kako bi mogao da dovede do revolucije u umetnosti i kreativnom samoizražavanju.

Još jedan veliki astrološki pomak je pred nama, a to je pomak Severnog Čvora u znak Bika (zemaljski, prijatno, fizički, bogato i nagrađivano) i Južnog Čvora u znak Škorpije (emocionalno, strastveno i tajanstveno). To su kombinacije koje bi u nama mogle da izazovu čežnju za povezivanjem, i sa Zemljom i međusobno, na neke nove načine.

Kad pogledamo kineski horoskop, radi se o lunarnoj godini Tigra, a prema kineskoj astrologiji to se smatra dobrom godinom orijentisanom na napredak, uspeh, obilje, moć i neverovatnu živahnost.

Feng shui majstori savetuju kako treba urediti dom i aktivirati dobru energiju koja je pred nama, kako malim promenama iskoristiti maksimum od 2022.

1. Obratite pažnju na to kako se osećate u domu

Ovo je jednostavna vežba koju je poželjno izvesti na samom početku godine. Prošetajte svojim domom, sednite u svaku sobu i tiho je posmatrajte. Dok to radite, zapitajte se: ‘Kako se osećam?’. Kroz vežbu doživljavanja svake prostorije možete dobiti osećaj koje će promene imati najveći uticaj na vaš dom i život.

Cilj je osećati se u svakoj prostoriji ‘kao kod kuće’, a to se može postići, recimo, dodavanjem svetla u neke prostorije, ukrašavanjem zida sopstvenim umetničkim delima… Samo osluškujte sebe i svoje instinkte pa posmatrajte gde vas to vodi u ovoj godini.

2. U rutinu čišćenja dodajte i čišćenje energije doma

Neka energetsko čišćenje kuće jednom nedeljno postane vaša rutina. To možete da uradite jednostavnim paljenjem tamjana u svakoj prostoriji ili paljenjem sveće koja se nalazi na tanjiriću na kom je u krugu posuta morska so.

Pomaže i paljenje nekoliko lovorovih listova, ali i raspršivanje omiljenog eteričnog ulja prostorom.

3. Očistite sve vrste nereda

Imajte na umu da čišćenjem doma od nereda i gomile nepotrebnih stvari oslobađate prostor za ulazak dobre energije, novih prilika, obilja i ljubavi.

Osim toga, ova godina je i odlična prilika da pokušate da odbacite sve dodatne poslove koji vas okupiraju i donose vam određene nagrade, ali vas u isto vreme previše iscrpljuju i zbog njih se osećate preopterećeno.

4. Usavršite svoju kreativnu viziju

Budući da svi znakovi upućuju na kreativnu godinu, sada je dobro vreme za izradu plana onoga što želite da oživite i/ili usavrše 2022. Istražite aspekte svojih vizija za godinu koja je pred vama, osvestite koji su vam ciljevi, šta želite da iskusite i naučite…

Prelistajte časopise i ‘prekopajte’ internet pa izdvojite slike koje savršeno predstavljaju vaše snove i počnite da zamišljate godinu prepunu uzbudljivih inovacija. I na umu imajte misao da se ova godina odnosi na velike snove i velika dela.

5. Povežite se sa Zemljom u kući

S obzirom na zemljanu prirodu Severnog Čvora u Biku, sada je sjajno vreme da počnete da uzgajate hranu kod kuće. Osim što ćete znati šta jedete, vrt će vam pomoći da se prizemljite i svoj dom više povežete s otvorenim prostorom.

Ako nemate kuću i dvorište, možete posaditi ponešto i na balkonu ili prozorskoj dasci. Bilo da se radi o spoljnom vrtu, balkonu ili uzgoju bilja na prozorskoj dasci, briga o vrtu, koliko god mali bio, blagoslov je za vaš um, duh i telo.

6. Osigurajte dobar protok energije

To će vam pomoći u da dosegnete kreativni potencijal. Optimizujte svoj radni prostor, računar i telefon kako biste mogli da radite s većom lakoćom. Tako ćete sami sebi pružiti šansu za veću kreativnost i lakše obavljanje zadataka, što će na kraju dovesti do većeg blagostanja.

7. Odvojite vreme za brigu o sebi

Ove godine svakako spavajte dovoljno i kvalitetno i tokom dana odvojite vreme za brigu o samom sebi. Kada ste nadahnuti ili se osećate jako podstaknuto, lako je ostati budan do kasno u noć, preskočiti ručak ili na neki drugi način odgurnuti sopstveno zdravlje po strani.

Ali, važno je podići nivo brige o sebi kako biste mogli da dizajnirate život u kojem ćete se osećati srećnije i ispunjenije. Ubacite u dnevnu rutinu male stvari koje će dobro delovati na vaše zdravlje i dobar san. Na primer, odvojite vreme za šetnju prirodom, popijte čaj za opuštanje pre spavanja…

8. Eksperimentišite s novim bojama

Dodavanje svežih boja u ovoj godini još je jedan sjajan način kako iskoristiti svu tu svetlu, optimističnu energiju. Razmislite o kupovini novih raznobojnih presvlaka za jastuke, krečenju zida u nijansu o kakvoj pre nikad niste razmišljali, o odeći u bojama koje su vam oduvek bile privlačne, ali možda se niste usudili da ih nosite…

Birajte boje koje u vama izazivaju dobar i pozitivan osećaj, prenosi mindbodygreen.com.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)