U trendu

Ova hrana privlači miševe u vaš dom

Određene namirnice koje držite u ostavi mogli bi privući neke glodare u vaš dom.

Ako se već borite s nekom vrstom glodavaca ili ih jednostavno želite da ih izbegnete, važno je znati koje su namirnice neodoljive za štetočine, prenosi Best Life.

Čokolada

Od svih namirnica koje se nalaze na jelovniku miševa, čokolada im je definitivno najdraža. Razmislite o čuvanju slatkiša u plastičnim posudama koje se mogu zatvoriti, kako biste sprečili glodare da navale na vaše omiljene poslastice.

Voće i povrće

Stručnjaci kažu da miševi posebno vole hranu koju mogu pronaći u prirodi, a jedna od najdražih hrana im je bobičasto voće. Miševi često jedu s grmova malina i kupina, kao i stabala jabuka i krušaka u divljini pa će ih to privući i u kućama. Pripazite da u kuhinji nemate trulog voća ili ostatke voća.

Orašasti plodovi

Miševi vole kikiriki, orahe, bademe i razne druge orašaste plodove. Ove grickalice bogate proteinima izvrsna su hrana i izvor energije za miševe. Kao i za slatkiše, pametno bi bilo skladištiti orašaste plodove u zatvorene posude.

Maslac od kikirikija

Pun je proteina i savršena je kombinacija ugljenih hidrata i slatkoće koja će miševima dati potrebnu energiju. Miševe privlači jak miris i dodati šećer u maslacu od kikirikija. Najbolje ga je držati visoko i u tegli, a ne u nižim delovima ostave.

Semenke i žitarice

Miševi vole hranu bogatu ugljenim hidratima, što uključuje žitarice i semenke. Ali nema razloga da ih potpuno zabranite u kuhinji: Samo pazite da namirnice kao što su pirinač, kinoa, kokice, chia semenke, sočivo, semenke suncokreta, faro i ječam stavite u hermetički zatvorene tegle ili plastične posude umesto u originalne kesice ili kutije. Takođe bi trebalo da se pobrinete da očistite sve ostatke koji su ostali u vašim ormarićima, prenosi N1.

Meso

Iako je malo verovatno da će miševi doći do vašeg frižidera, meso je i dalje glavna atrakcija ako ostane u smeću nakon što je bačeno. Sve  ostatke mesa bacite u zatvorenu vreću za smeće i iznesite što je pre moguće. Osim ostataka odreska u smeću, miševe će privući i miris suhomesnatih proizvoda.

Hrana za ljubimce

Čuvanje hrane za kućne ljubimce u otvorenim vrećicama, na podu ili u kuhinjskoj ostavi recept je za problem s glodarima. Hranu za kućne ljubimce treba čuvati u zatvorenim posudama kako se ne bi širio miris koji privlači miševe i ostale glodare.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar