U trendu

Ova mala stvorenja žive u našim tepisima, a evo kako da ih se otarasite

Možda to niste nikada ni pomislili, ali pored grinja i raznih bakterija koje se nalaze u kućama i stanovima, često možemo videti i bube slaninare. Ima ih skoro svaka kuća, a uglavnom se zakopavaju u mekani nameštaj i podove naših domova.

O njima se i ne priča toliko mnogo, ali je velika verovatnoća da ste ih barem jednom videli po ćoškovima vašeg doma. Bube slaninare je nekada teško uočiti, zato što umeju da se sakriju u pukotinama parketa, tepisima, nameštaju, odeći i ostalom kućnom tekstilu.

Bez obzira na to da li su se pojavile tek nedavno, ili su već napravile neku štetu, svakako treba da preduzmete mere koje su neophodne kako biste ih eliminisali.

Ove štetočine uglavnom mogu da se uklone prirodnim putem. Sve što vam je potrebno jeste uređaj za čišćenje i malo kućne hemije koju, najverovatnije, već i imate u kupatilu.

Stručnjak za suzbijanje štetočina, Timoti Best, objasnio je da je najezda buba slaninara prilično učestala pojava.

“Bube slaninari su po mom mišljenju veoma česte i ozloglašene. One se mogu se pojaviti u svakom domu bez obzira na vrstu podne obloge. Kuće sa drvenim podovima ili pločicama, podjednako su podložne ovoj štetočini kao i domovi prekriveni tepisima. Dakle, bez obzira na podnu oblogu, često ih možemo videti u mnogim domovima”, rekao je on.

Naravno, to što su ove bube uobičajene, ne znači da treba da ih gajite u vašem domu, a Timoti otkriva da taj problem može da se reši usisavanjem.

“Najbolji način za suzbijanje ovih štetočina je održavanje higijene doma. Redovno i temeljno usisavanje podova, bez obzira na vrstu podne obloge. Usisavanjem tepiha, prostirki i tapaciranog nameštaja vlasnici domova će ukloniti potencijalne izvore hrane”, objasnio je ovaj stručnjak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar