Ova prirodna namirnica očistiće vaš prljavi vodokotlić u potpunosti za samo sat vremena

Umesto štetnih hemikalija za čišćenje kupatila, koristite prirodne proizvode koje imate u svom domu, a koji će ukloniti i najtvrdokorniju prljavštinu i mrlje. Najviše se među njima ističe sirće koje je izvrsna alternativa raznim sredstvima za čišćenje koja često sadrže štetne hemikalije.

Alkoholno sirće odlično je za čišćenje WC-a, ali čak i ako ga sipate u vodokotlić, imaćete maksimalan efekat jer je odličan način za uklanjanje plesni i bakterija i sprečavanje erozije u vodokotliću. Da biste očistili prljavštinu i dezinfikovali WC, biće vam potrebne ove stvari: čaša sirćeta od 9 % i rastvor sode bikarbone ili joda.

Šta tačno uraditi?

Zagrijte sirće na 40 stepeni, a zatim ga pomešajte sa sodom ili jodom. Za 200 grama sirćeta biće vam potrebna jedna kašika sode. Ako koristite jod, razmera je 1:1. Smesu sipajte u rezervoar za vodu vodokotlića i ostavite da odstoji par sati. Bolje je to učiniti uveče kako bi rastvor delovao celu noć. Za još bolje rezultate ponovite postupak nekoliko puta, prenosi Najzena.

Ispraznite vodokotlić i zavrnite ventil. Obrišite unutrašnjost vodokotlića suvom krpom, zatim nanesite sirće na prljave delove. Ostavite sirće dva do šest sati, a zatim ogulite nečim, samo pazite da nije metal.

Kako sirće deluje?

Otapa kamenac, čisti metalne delove od rđe, uklanja neprijatne mirise, ubija bakterije odgovorne za dizenteriju i Escherichiju coli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.